Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Herman en pijpen

In deze tijd van oranjegekte is werkelijk niets te dol. Voor pulpzender Veronica nemen stoephoeren in oranje ondergoed strafschoppen, Albert Heijn was in een wip door zijn voorraad van 15 miljoen wuppies heen en met zekere regelmaat kun je op straat probleemloos een kanon afschieten omdat Oranje op TV is. “Leuk, die Oranjegekte,” dacht ik, “ik zet het toestel ook eens aan.” En ja hoor, Oranje op tv.
Prinses Irene.

Ach gut, het valt ook niet mee om iedere dag, week of maand een krant, tijdschrift of televisieprogramma vol te schrijven. En het is nu eenmaal komkommertijd. Dus reserveerde het kwaliteitsblad Blvd maar liefst twee hele pagina’s om ADHD-baron De Roy van Zuidewijn nog effe een lekker potje na te laten trappen naar zijn voormalige schoonfamilie. Als hoofdredacteur moet je wel echt heel erg enorm met je handen in het haar zitten, als je zelfs dát doet om je blaadje vol te krijgen. Prutser!

Mevrouw Oplopers heeft een glaasje water voor me gehaald. Ze dacht dat ik mij heel erg had verslikt. Maar nee hoor, het betrof slechts een hysterische lachbui. Edwin de Roy van Zuidewijn had weer groot nieuws over zijn voormalige schoonmoeder. Ze is stapeldol op Herman van Veen. Okee, dat je tegen bomen staat aan te lullen vind ik tot daar aan toe. Maar fan van Herman van Veen? Ik word altijd een beetje zenuwachtig van die vent. Met zijn zeikerige liedjes. Om over die spuuglelijke dochter van hem maar te zwijgen. Maar Herman leuk vinden is op zich niet verboden. Zo schijnen er ook mensen te bestaan die om Seth Gaaikema moeten lachen. Om zijn grappen lacht natuurlijk niemand, maar probeer je gezicht maar eens in de plooi te houden als Seth gaat zingen…

Meer nieuws: volgens onze lasterbaron houdt Ireentje wel van lekker een beetje pijpen op zijn tijd. Nou en? Geldt er ten paleize dan een rookverbod? Ik, op mijn beurt, mag zo nu en dan best graag een sigaartje opsteken. Wat is daar mis mee? En waar maakt die Edwin nou zo’n lawaai over? Margarita zou mamaatje hebben betrapt toen ze uit school kwam! Okee, dat is misschien niet zo goed voor de longetjes, maar als je een paar ramen tegen elkaar open zet is dat probleem wel opgelost, dacht ik zo. En niet zeuren dat Margarita toen ze mamaatje betrapte pas 12 was, Edwin!
Meisjes van 12 weten heus wel wat roken is.

Schrijver: Driek Oplopers, 21 jun. 2006


Geplaatst in de categorie: adel

2,1 met 8 stemmen 2.700Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Han Messie
Datum:
27 aug. 2011
Email:
hmessielive.nl
Zeer te hopen dat de mensen op wie dit verhaal van toepassing is, het niet al te veel voor ernst zullen nemen!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)