Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Artikel 1

Kent u hem nog, Michiel Smit?
Dat is die lamzak die van de rechter publiekelijk een neo-nazi mag worden genoemd. Ja, weet u het weer? Die dus. Behalve een gebrek aan fatsoen, heeft Michiel ook een gebrek aan humor. Desondanks lag ik bulderend van de lach naast mijn stoel, toen ik zag dat Michiel vandaag de Reclame Code Commissie heeft getipt. Want een reclamespotje met Ali B. en zijn moeder in de hoofdrol is volgens Michiel nodeloos kwetsend voor Nederlanders. Maar toen ik eindelijk was uitgebulderd, werd ik boos. Heel erg boos.

Ach ja, Michiel… Al een poosje hadden we niets meer van deze randdebiel en zijn foute vriendjes gehoord. Maar meneer heeft het weer voor elkaar. Want samen met zijn mede-SS’ers heeft Michiel TV gekeken. Een erg ingewikkeld programma zal het wel niet zijn geweest. Ik vermoed zoiets als “Jouw moffenhoer, mijn moffenhoer” of “Hoe goor is jouw huis?” Zoiets dus. Of misschien een of ander belspelletje met een achterlijke blonde presentatrice. Lekker arisch! O, ik snap het al: de heren keken naar hun absolute favoriet: “SS Actienieuws”…

Maar goed, toen kwam er reclame. Gewone mensen gaan dan naar het toilet, zetten koffie of hangen even snel de was op. Michiel en zijn vriendjes niet. Want die hebben niet meteen in de gaten dat de reclame is begonnen. Dat vereist namelijk een IQ van meer dan 70. Lamlendig hingen de heren dus nog steeds onderuitgezakt op de bank. Totdat een reclame werd getoond voor Celebrations. Plotsklaps zaten ze rechtop, als door een wesp gestoken. Want de moeder van Ali B. stak in die commercial de draak met Nederlanders. Royaal deelde Ali de snoepjes uit aan zijn familieleden, maar toen ze op waren schamperde zijn moeder iets over vrekkige Hollanders. En zo’n grap mag niet van Michiel. Met frisse tegenzin laat ik Michiel zelf even aan het woord over de gewraakte uitspraak van moeder B.: “Dit zegt zij, zo komt dit bij mij over, omdat in haar veronderstelling Ali B de doos geheel zelf heeft leeg gegeten. Hij is dus een gierige egoïst die niet aan zijn moeder en familie heeft gedacht. Een Hollander dus, volgens deze reclame. Weet u wat mij het meest ergert aan deze reclame? Dat deze iedere avond te zien is en door iedere Nederlander maar weer wordt getolereerd.”

Wat mij ergert? Dat Michiel nog wordt getolereerd! Tsjonge, zelden heb iemand zulke wartaal horen uitslaan. Ja, Michiel, wij kunnen wél tegen een geintje. Er is niets mis met het bespotten van de Nederlander om zijn vermeende gierigheid. En het bespotten van de Belg die zogenaamd de deur van het frietkot platloopt kan eveneens weinig kwaad. En er is ook niets mis met geintjes over Zwitsers die allemaal een koekoeksklokkenwinkel zouden hebben. Niets aan de hand. En áls ik al ergens kwaad over ben, dan wil ik niet dat over mijn belangen wordt gewaakt door crapuul van jouw soort. Dan onderneem ik zélf wel de nodige stappen, of ik stuur de Consumentenbond eropaf.

Maar wat ik het allerergste vind? Ik citeer Michiel nog een keertje. Huivert u even mee? “Bovendien mag er volgens artikel 1 van de Grondwet niet worden gediscrimineerd.” Ja, inderdaad: “Bovendien mag er volgens artikel 1 van de Grondwet niet worden gediscrimineerd.” Sorry Michiel, iedereen in Nederland mag van mij wijzen op artikel 1. Maar jij niet. Jij blijft daar met je vuile poten af! Ik wens niet te accepteren dat het belangrijkste artikel uit onze Grondwet wordt bezoedeld door viezeriken als jij.

Kom eens gezellig langs in mijn mooie Amsterdam, Michiel. Ik hoop dat alle Marokkanen uit de August Allebébuurt je zullen weten te vinden. En dat ze alle botten in je lichaam breken. Waarom zo’n milde straf? Omdat ik tegen de doodstraf ben…

Schrijver: Driek Oplopers, 26 juni 2006


Geplaatst in de categorie: discriminatie

1.6 met 5 stemmen 864Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Fred
Datum:
28 juni 2006
Dit vind ik nu net even te ver gaan. Een botje, okee, maar alle botten?

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)