Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Verloederland?

Er is een tijd geweest dat ik uitging van het goede in de mensen.
Dat de onderlinge verhoudingen zo waren omdat dat de mensheid diende, iedereen min of meer tevreden met wat men had.

Ik ben voor de gek gehouden, eerst met de inzameling van capsules van melkflessen en/of het maandelijkse dubbeltje voor Heeroom, die niet eens familie was, en later door de illegale uitzendbureaus in de landen van herkomst die aspirant-vluchtelingen de raad gaven identiteitspapieren in zee te werpen dan wel, iets comfortabeler, te versnipperen in het toilet van de Jumbojet.

Vooruitgeschoven posten doen het nog slimmer, onder het mom van gezinshereniging of huwelijk kwamen en komen de uitvreters binnen. En de politiek vindt het goed, men sputtert obligaat tegen maar weet tegelijkertijd dat we ze nodig hebben, gedogen is hier het toverwoord. Net zoals bij het gebruik van softdrugs; wist u trouwens dat de export van nederwiet de belangrijkste agrarische bijdrage is?

Ik ben voor de gek gehouden, door voldane koppen van links en arrogante gezichten van rechts, afgekloven tot op het bot door deze vasthoudende volvreters. Zo zoetjesaan krijg ik het zuur, kruiwagens volgeladen met ego's en eigenbelang worden eigen erven opgereden. Ter afleiding bezie ik een voetbalwedstrijd op tv, de matennaaierij manifesteert zich in 16 gele en 4 rode kaarten, "ook hier, Brutus" (vrij naar u weet wel).

Het lijkt erop dat niets menselijks ons vreemd is, maar ik kan me vergissen.

Schrijver: Fred, 6 juli 2006


Geplaatst in de categorie: moraal

3.7 met 6 stemmen 576Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)