Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Onnatuurlijk

Sommige mensen maken zich druk over van alles, zoals het verspreidingsgebied van de vuursalamander, de teloorgang van een ondersoort van de steenbreekfamilie of de habitat van de Indische olifant. Ze willen beschermen, vasthouden aan wat eens was maar nu dreigt te verglijden in de tijd.
Men gaat volkomen voorbij aan de evolutie en staat, soms van overheidswege gesubsidieerd, geparkeerd in een doodlopende straat, overtuigd van het ongelijk van de ander.

Grote creaturen in een begrensd nationaal park hebben geen toekomst, decimering is een logisch gevolg. Waar asfalt oprukt en rivieren recht worden getrokken, is geen ruimte meer voor, bijvoorbeeld, wandelende takken.

Beschermers van flora en fauna hebben geen schijn van kans als het gaat om het vasthouden van wat zij beleven, zij zien een foto in plaats van de film. Aan hun schoenzolen kleeft ook mierenzuur, hebben hun voitures insecten geplet want ze moesten van A naar B, om te overleven. Dat is nu net wat de natuur doet, doorgaan met er zijn, desnoods in een andere vorm. Maar daar heeft de milieufreak geen weet van, gevangen in z'n eigen kleine kadertje.
Misschien zou ie zelf beschermd moeten worden.

Schrijver: Fred, 15 juli 2006


Geplaatst in de categorie: milieu

3.3 met 7 stemmen 718



Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)