Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Kledingadvies

Stomladderzat lazerde Suzy van haar barkruk in een pub in Suffolk. Het was geen prettig gezicht. In een buitengewoon onelegante pose lag ze op de grond, temidden van een verzameling sigarettenpeuken en zompige bierviltjes. Het ergste was nog, dat Suzy’s privacy nogal in het geding was. Haar benen lagen alle kanten op, en haar ordinair korte rokje was danig omhoog gekropen. Had ze maar geluisterd naar de wijze raad van hoofdinspecteur David Mc Donnell…

De baas van de Suffolkse bromsnorren had zich ingespannen voor de komst van een informatieblaadje dat gericht is op staplustige vrouwen. In dat blaadje staan allerlei handige tips voor min of meer verantwoord alcoholgebruik. Ik vind het nogal open deuren, zoals “eet van tevoren goed”. Maar de absolute topper wil ik u ook niet onthouden: de zinsnede “drink niet te veel”…

Maar een heel bijzondere tip in het boekje is de volgende: “Als je valt of bewusteloos raakt, onthoud dan dat een rok(je) of jurk omhoog kan kruipen. De kans is groot dat je dan meer laat zien dan je zou willen. Doe ons allen een lol en draag een leuke broek. Zorg er ook voor dat je kort geleden geharst bent.”

Grappig, die kledingadviezen. Mag ik er nog een paar suggereren?

Voor Hooligans: draag een ruim zittende broek, en stop aan de achterkant wat kranten in het zitgedeelte. Op die manier komen klappen van de Mobiele Eenheid minder pijnlijk aan, hetgeen gunstig is voor uw welbevinden.

Voor treinconducteurs: zorg dat in uw overhemd altijd een klein zakje zit, waarin u oordoppen kunt meenemen. Deze kunt u dan in uw oren doen wanneer de reizigers te hard beginnen te klagen. Het dragen van een horloge valt af te raden, aangezien iedere suggestie inzake op tijd rijden dient te worden vermeden.

Voor barpersoneel: het dragen van pofmouwen wordt met klem afgeraden. Zulks om te voorkomen dat de klant in de veronderstelling kan verkeren dat hij vandaag kan drinken, en later op een geschikt tijdstip pas hoeft af te rekenen.

Voor ambtenaren: sieraden die van hout zijn gemaakt, zoals kralenkettingen, kunt u beter niet dragen. U loopt de kans, door het publiek te worden geconfronteerd met vervelende grappen van het niveau “hout werkt wel”.

Voor bezoekers van openbare ruimten: het dragen van een smoking kan niet worden getolereerd, aangezien dit door Engelssprekenden kan worden opgevat als aansporing om het met het geldende rookverbod niet zo nauw te nemen.

Maar één ding vraag ik mij af. Waarom adviseert David mc Donnell vrouwen ook, zich te harsen? Wat is ‘ie van plan?
Bij deze aanbeveling krijg ik toch een rare smaak in de mond…

Schrijver: Driek Oplopers, 28 juli 2006


Geplaatst in de categorie: maatschappij

3.0 met 3 stemmen 482Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)