Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Mannen bestaan niet

Het is allemaal begonnen in de Hof van Eden, god had een leuk tuintje aangelegd maar miste nog wat speelsheid. Zelf was god een behoorlijk ouwe lul die graag wat jonger had willen zijn; hij bedacht toen Adam en noemde het zijn jong, later verbasterd tot jongen.
En die jongen, Adam dus, huppelde heerlijk rond in de heerlijkheid en at gulzig van de radijzen die zijn pa, naar Adam veronderstelde, speciaal voor hem ontworpen had. Knollentuin, speeltuin, Adam was gelukkig. Maar toen, op een desastreuze dag, kreeg god de kolder in z'n kop, plots moest er een Eva komen om Adam op zijn verantwoordelijkheden te wijzen. Het kostte de eerste speeltuinbewoner ook nog een rib uit zijn lijf, zo oneerlijk, als god nu nog zelf een donatie had gedaan. Dat was de eerste fout, de tweede was dat Eva Adam begroette met de woorden, "hee, lekker manneke van mij".
Adam sloeg dicht, als jongen was hij niet gewend direct in een web van intriges gevangen te worden, later besefte hij ook dat adamsappel eigenlijk eva'sappel had moeten heten.

Meisjes worden vrouwen, dat zit er in gebeiteld, hebben geen ander doel dan een donor te vinden voor de voortplanting. Ze lijken speels maar zijn eigenlijk niet meer dan een speeltje voor de andere sekse. Jongens worden nooit mannen, jongens worden ouder maar blijven speels. Maar allemaal trappen ze in de val die vrouw heet, blijven ze steken in haar speelhol. Op het gevaar af dat u dit stukske als vrouwonvriendelijk ervaart, het is wel waar, jongens mogen doen alsof ze wegen en wikken, het zijn de vrouwen die beschikken.

Schrijver: Fred, 29 juli 2006


Geplaatst in de categorie: mannen

2.3 met 11 stemmen 1.663Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Batsie
Datum:
14 augustus 2006
Email:
grscholtenshome.nl
Prachtig stuk, erg gelachen. Mijn God houdt ook van humor.
Naam:
Tracy Rossy
Datum:
2 augustus 2006
Email:
tracyrossyhotmail.com
Trijntje voelt zich kennelijk aangevallen; of zij vind het een aanval op haar God. Maar God is van iedereen. Je mag ermee doen wat je wil; ook stukjes over schrijven. Ik vind het Goddelijke in mezelf; dat maakt het een stuk gemakkelijker.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)