Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Stekkie

Ik zit op de kade, m'n benen bungelend boven het trekkende water. Het regent zachtjes kleine kringen, ze brengen mij rust in deze razende stad. Links van mij huist een woonboot, een conifeer hangt als een paraplu boven mijn hoofd. Loodgrijze wolken beloven niets goeds, de wind vlaagt meer en meer.

Ik pluk een vlokje van het brood, knijp dat in het midden vast op het haakje, lood halverwege de lijn zodat mijn aas dwarrelt in het troebele water. Een voerplek maak ik niet, dat vind ik laf. Bij mij weten de vissen waar ze aan toe zijn, ik pluk alleen een vlokje en bied dat aan, de strijd begint.

Al bij de eerste inworp hapt de blankvoorn toe, goed aan de maat. Spartelt zichzelf los voor ik hem kan onthaken, ik heb de weerhaak weggeknepen, ik houd niet van een haak op een haak. Het begint harder te regenen, mijn bungelende benen worden bespat door het hemelse nat. Ik hijs mezelf overeind en neem plaats op een stapel stenen, schurk mij dichter tegen de conifeer en draai een shaggie.

Buslijn 25 brengt met beslagen ramen wasemend personeel en natgewinkeld publiek terug naar huis, een binnenstad blijft eenzaam achter. Ondertussen vang ik nog een paar mooie voorns, de regen klettert nu met bellen op het water, een teken dat we het niet droog houden de komende tijd. Ik gooi nog een keer in, hoewel ik weet dat je normaal niets meer vangt als het zo hard regent.

Toch, beng, raak, de grootste van vandaag, zo'n 25 centimeter blankvoorn hapte keihard toe, ik laat hem even uitrazen eer ik 'm binnen haal. Vlak voordat ik deze prachtvis uit het water vis, proberen twee gigantisch grote baarzen mijn vangst over te nemen. Adrenaline!!! Maar wel van de goede soort, ik geniet midden in de stad van de natuur, jagers die de jager belagen. En dat op een verloren, mistroostige donderdagmiddag, toeval bracht mij naar de juiste plek.

Op nog geen vijf meter van mijn droge stekkie haasten tweewielers zich naar huis, drijfnat, ik gniffel.

Schrijver: Fred, 5 aug. 2006


Geplaatst in de categorie: vrijheid

2,7 met 7 stemmen 508Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)