Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Ik blijf je zien

Toen ik je daarstraks in de bus zag zitten wist ik dat ik je wilde bellen. Ik deed het niet. Ik stelde het uit tot vanavond. Ik heb je net opgehangen. Nu schrijf ik je al weer deze brief om mijn excuses te maken. Zo blijf ik weinig daadkrachtig: Ik kan praktisch niets doen zonder dat het me spijt. Doorgaans omdat ik je steeds teleurstel. Ik kan zelfs niet met waardigheid je ex zijn. Dat spijt me.

Sorry dat ik je avond verziekt heb. Mijn avond is leger nog dan alle andere avonden, als dat een troost is. Ik ben nog te zwak om het allemaal te laten stoppen en toch lijkt dat een prima uitweg. Een uitweg ook die ik verdien. Een laffe uitweg voor een laffe man die nooit zal zijn wat ie wil en nooit zal krijgen waar ie echt naar verlangt.

Ik mis je. Ik mis het gevoel onmisbaar en onvervangbaar te zijn. Ik mis de wereld die ik zo gemakkelijk kwijtraakte en niet meer terug kan krijgen. Ik mis dat gele pad waar ik zo vaak vanaf ging dat ik het niet meer terug kon vinden. En god wat doet het pijn dat ik weet dat ik het allemaal zelf gedaan heb en toch op geen enkele manier weer goed kan maken.

Dat gevoel kun jij niet kennen. Jij bent op een heel andere manier bevlogen. Je kunt je prima vermaken in het moment maar blijft toch ergens altijd tien stappen vooruit denken. Je zou een prima schaker zijn. Je bent een goed mens.

Vanavond ben ik bang. Niet omdat ik vrees de nacht niet door te komen maar omdat ik weet dat ik de nacht wel doorkom. En vooral omdat ik me besef dat ik iedere nacht in slaap kan vallen met jou in mijn hoofd maar nooit meer in slaap zal vallen met jou in mijn armen.

Sorry dat ik je avond verziekt heb. Sorry ook dat ik je leven zo lang verziekt heb. Maar misschien wel vooral sorry dat de gedachten aan alles dat ik heb gedaan en heb gelaten een smeulend gat heeft achtergelaten op een plek waar fijne herinneringen hadden moeten zitten.

Slaap zacht.

Schrijver: Roel van Rijswijk, 23 augustus 2006


Geplaatst in de categorie: eenzaamheid

4.5 met 8 stemmen 651Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
bianca
Datum:
8 mei 2007
Email:
bianca_dejeuhotmail.com
wauw, ik vind m echt super mooi! Het vertelt deels heel erg goed wat ik op dit moment allemaal voel. Mijn relatie is al een tijd uit, maar sinds kort is mijn ex bezig met een ander, en ik merk echt dat ik nog HEEL erg moeite heb om hem los te laten. ook al gun ik hem zijn geluk....

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)