Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Joost in zijn hemd (slot)

Arme Joost. Het tij is gekeerd. Eerst ging Joost er vol bravoure tegenaan. Lastig journaille moest de mond gesnoerd, GeenStijl moest terug in zijn hok en de Forensenbond moest inbinden. Maar de NS houdt niet meer van hem, en heeft hem publiekelijk te kakken gezet. Een afsluitende terugblik.

Inderdaad, het begon wat weg te hebben van een feuilleton. Telkens weer aandacht voor de wonderbaarlijke uitspattingen van Joost. U weet wel: Joost die zich door zijn eigen vrouw liet nomineren voor de Nationale PR-prijs. Joost die de stommiteit beging om GeenStijl uit te maken voor “Anonieme Lafbekjes”. Joost die een open brief aan de Forensenbond in zijn eigen gezicht zag ontploffen. Joost die een Volkskrant-journalist probeerde te laten ontslaan. Joost die op eigen houtje een reclame-boycot tegen GeenStijl probeerde te organiseren. Joost die opnieuw een brief met juridische dreigementen aan de forensenbond naar de krant stuurde.

Dat Joost op GeenStijl nog dagelijks wordt afgemaakt is vervelend. Dat ik Joost zo nu en dan afbrand, ach… Maar er zijn ergere dingen aan de hand. Ook Joosts communicatie-vakgenoten hebben nu schoon genoeg van hem. Op fora wordt nu ook door toonaangevende deskundigen met Joost de vloer aangeveegd.

En Joost is op het matje geweest bij zijn baas. Baas? Joost? Maar hij was toch Directeur Corporate Communication? Ach, dat lijkt meer dan het is. De Nederlandse Stoorwegen hebben meer dan 70 “directeuren”. Zoals Directeur Vertragingen. Directeur Klachtenbrieven Zoekmaken. Directeur Damestoiletten. Directeur Herentoiletten. Een NS-directeur heeft in de meeste gevallen gewoon een baas. Joost dus ook. Sorry, ik dwaal af. Joost is dus bij zijn baas geroepen. Hij mag niet langer ruzie maken met GeenStijl. En, net als heel veel andere geheime spoorinformatie, is ook dit nieuws helaas uitgelekt.

Maar het wordt nog erger. Mag ik even de NRC citeren? “Morgen voeren de NS en de Forensenbond overleg over hun wederzijdse verhouding, die de afgelopen maanden ernstig verstoord raakte. Joost Ravoo, Directeur Corporate Communication van de NS, schreef aan de Forensenbond een boze brief: "Aangezien het niet voor het eerst is dat u het niet zo nauw neemt met de werkelijkheid verzoek ik u nogmaals te stoppen laster te verspreiden over onze organisatie. Bij herhaling zie ik mij genoodzaakt deze zaak over te dragen aan NS juridische zaken." Maar met die juridische stappen zal het volgens NS-topman Veenman zo'n vaart niet lopen. "Wij blijven de Forensenbond zien als een gewaardeerde partij.” ” Ziezo, nu laten de Nederlandse Stoorwegen Joost ook nog publiekelijk vallen. Als je hoogste baas publiekelijk afstand neemt van jouw opvattingen, dan sta je lelijk in je hemd, Joost.

Jammer, Joost! In enkele maanden tijd veranderd van een veelbelovende dertiger tot de risee van het communicatievak. En daarmee komt ook een einde aan dit feuilleton. Naar verluidt kijkt Joost niet meer naar GeenStijl. Vacatures.nl is het tegenwoordig helemaal.

Schrijver: Driek Oplopers, 31 augustus 2006


Geplaatst in de categorie: woede

3.6 met 5 stemmen 568Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)