Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

De douche

Wat heeft de douche voor sommigen een nare smaak. Wanneer het washandje langs je naakte lichaam glijdt, is daar opeens het moment dat alles in het leven verandert. Een bultje dat je nog nooit eerder had opgemerkt heeft gevolgen die verstrekkend zijn. En nooit zal het weer anders worden. Angst en onzekerheid tekenen voortaan het leven.

Zeker is daar de hoop dat alles mee zal vallen. Maar niet eerder dan wanneer artsen hun oordeel na een diepgaand onderzoek geven. Dan is de uitslag definitief. En kan je misschien, een ogenblik, gerustgesteld ademhalen.

Echo’s, bloedonderzoeken, MRI en noem maar op. Het is begrijpelijk om met de angst maar door te blijven lopen. Om als een emoe de kop in het zand te steken. Eigenlijk tegen beter weten in. Maar de praktijk leert dat het zaak is zo snel mogelijk erbij te zijn. Ook in deze door de zure appel heen te bijten.

Het heeft geen zin je hele familie direct in te lichten. Zodat paniek overslaat en je voortdurend met gedachten en raad wordt overladen. En zodoende zelf alle rust je ontbreekt om alles een plekje te geven.

Samen de weg kunnen gaan met je beste vriend of vriendin is een geschenk in deze dat van grote waarde is.

Schrijver: Fleur, 4 september 2006


Geplaatst in de categorie: ziekte

2.2 met 6 stemmen 1.007Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)