Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Schrijven

Terwijl de bloedrode zon in de rimpelloze oceaan zakt, kijk ik met een tevreden gezicht omhoog. De eerste sterren worden zichtbaar, voorzichtig fonkelend eerst, wat later trots stralend. Het koraalzand, nog warm, nestelt zich tussen mijn tenen. Glimlachend neem ik nog een slokje wijn, haal diep adem en zucht. Hoe is het mogelijk?

Achter mij hoor ik de geluiden van het machtige dierenrijk: het gekrijs van vogels, het getjirp van krekels. Beangstigend bijna, voor iemand uit de stadsjungle. Ik schud mijn hoofd en denk terug aan de voorbije dag. Aan het uitzoeken van het juiste hout, de mooiste stam. Aan het eindeloze zagen en als moment van triomf het krakende neerzijgen van die machtige palm. Helemaal van mij. Mijn eigen stukje paradijs.

En dan opeens, terwijl de wind van richting verandert, een ingeving. Ik ga er een veranda bij bouwen, waar ik vanuit een hangmat de masten van zeiljachten in de balken kan turven. En binnen, naast het bed, timmer ik een bureau. Ik zie het al voor me. Een bureau met een zeester als presse-papier, om mijn manuscript bijeen te houden.

Ik had een wens. Een obsessie. Ik wilde mijn eigen eiland. Ik wilde struinen over een tropisch strand, gaatjes boren in kokosnoten en de melk door een rietje drinken. Mijn droom is nu uitgekomen, maar een nieuwe droom heeft zich aangediend: schrijven.

Schrijver: Alias: Sander Klougoes
Inzender: André Gussekloo, 18 oktober 2001


Geplaatst in de categorie: algemeen

1.1 met 15 stemmen 1.112Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)