Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Yoga

De yoga die ik ken, ontdekte ik in de jaren zestig. Desclee de Brouwer was de uitgever van een boekje over yoga.De twee truken die ik nog altijd bewust gebruik en die ik de lezer van dit verhaal wil meegeven, hebben mijn leven een heel stuk fleuriger gemaakt, en zullen dat ongetwijfeld ook met uw leven kunnen doen. Die twee truken gaan over: kakken en concentratie.
Kakken
Wel, iemand die niet kan kakken heeft de neiging om een zeer stevige druk te gaan uitoefenen. De darm die moet worden leeggemaakt heeft dan de neiging om uit het lichaam te gulpen. Aambeien, zo worden die uitstulpingen ook wel genoemd. Bij de yoga truk met betrekking tot kakken wordt gebruik gemaakt van de geest om tot een ontlasting te komen. Het gaat als volgt: als je op de pot zit ontspan je je, en oefen je geen enkele fysieke druk uit op het onderlichaam. In plaats daarvan denk je aan meterslange darmen waarin de troep zich bevindt en waar hij doorheen moet. Je wacht. Dat kan een tijdje duren, maar het genot als je de spoeling ondergaat, is niet te omschrijven.
Concentratie
Dit sluit aan bij het voorgaande, namelijk het denken aan de troep in ons lichaam hoort geconcentreerd te gebeuren. De nodige concentratie kan men bereiken door bv voor een kaars te gaan zitten. De bedoeling is dan dat je het vuur van die brandende kaars met je geest probeert te omvatten. Dit moet geleidelijk gebeuren. De eerste dag 1 seconde, de tweede dag 2 seconden, de derde 3 enzovoort. Op die manier duw ja alle andere gedachten van je weg. Je behoudt alleen dat beeld van de brandende kaars. 1 seconde, 2 seconden, 3 seconden, 4 seconden, enz…
Na een tijd oefenen wordt de concentratie beduidend beter. Deze oefening kan gebruikt worden bij slaapmoeilijkheden. Wie niet kan slapen en de concentratiemethode gebruikt, zal merken dat men zonder veel moeite in slaap geraakt. Als je dus ligt te woelen in bed, concentreer je dan op bv een kaarsvlam. Duw dan alle andere gedachten weg en slaap……….slaap……….slaap……….

Schrijver: Verfaillie ed, 4 december 2006


Geplaatst in de categorie: filosofie

2.4 met 10 stemmen 796



Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
verf ed
Datum:
26 januari 2007
Email:
verfotogmail.com
Nou die wartaal volgens u wordt voor veel geld verkocht als Transcendente Meditatie.
Naam:
joop
Datum:
26 januari 2007
Email:
xbda.nl
De bedoeling is dan dat je het vuur van die brandende kaars met je geest probeert te omvatten.
Dit is wartaal.
Naam:
Verf
Datum:
12 december 2006
Email:
verfotogmail.com
Beste lezer, ik zou u dankbaar zijn voor iedere opmerking. Vind u dit verhaal ………...u oordeelt goed ,slecht,slap sterk,of u vult maar in .Ik zal u zeer dankbaar zijn, voor iedere commentaar.
Groeten
Verfaillie ed

Naam:
Fred
Datum:
5 december 2006
En vervolgens schrik je wakker, er brandt nog een kaars.........

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)