Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Duidelijk commuiniceren

Leest u even mee? “Mijn naam is Dion Graus en sinds november 2006 zit ik voor de PvdV in de Tweede Kamer. Ik ga strijden tegen onfatsoen en hufterigheid die momenteel in Nederland heersen.” Klinkt veelbelovend. Fatsoen is de norm. Dus als een factuur niet begint met het woord ‘alstublieft’, dan betaal je die gewoon niet. En geen hufterige zwijgzaamheid, maar duidelijk communiceren! Dus als je hoogzwangere vrouw de kopjes niet perfect recht in de kast heeft gezet, dan trap je haar gewoon in elkaar. Zodat meteen duidelijk is hoe je over de kwestie denkt.

Wat een engerd, die meneer Graus. Zo’n stakker die zijn kaalheid probeert weg te moffelen door het overgebleven haar zo lang mogelijk te laten groeien. Matje. Stierennek. Hij ziet er een beetje uit als de man van die kraam op de kermis waar je aan een touwtje mag trekken voor een prijsje. Bij die kraam zetten ze altijd de allerstomste neer. Niet bij de botsautoootjes, want elektriciteit is te moeilijk. Niet bij de schiettent, want dat is te link. En niet bij de oliebollen want de Voedselinspectie wil écht hebben dat ‘ie zijn handen wast nadat ‘ie op de plee zijn reet heeft afgeveegd. Zo’n type, zeg maar. Ik zou persoonlijk op straat niet naast hem willen lopen: ik ben niet bang voor imagoschade, maar je moet nooit de Goden verzoeken. “Oplopers gesignaleerd met Randdebiel”, nee, dat heb ik liever niet.

Graus had zich op een wel heel handige manier op de kandidatenlijst voor de PvdV ingelikt. Hij werkte voor de Venlose stadstelevisie. Daar heeft hij een volkomen kritiekloze serie gemaakt over Leven En Werken Van Geert Wilders. In ruil daarvoor kreeg Graus een plaatsje op de kandidatenlijst. Als dank voor zijn duidelijk communiceren. Dus kwam Kraus geheel onverwacht in de Tweede kamer. Om zijn titanenstrijd tegen onfatsoen en hufterigheid verder te kunnen voortzetten. Maar wat is een zich journalist noemende mediahoer die handelt als Dion Graus? Juist: onfatsoenlijk en hufterig. Om nog maar te zwijgen van die Geert Wilders die zich omringt met zulke vazallen!

Het Limburgs Dagblad is eens fijn in het verleden van Graus gedoken. Dat hij niet te vertrouwen was met geld, dat was al bekend. Maar er is meer… Zijn toenmalige echtgenote is, terwijl ze 8 maanden zwanger was, ernstig door hem toegetakeld. Hij heeft, aldus de aangifte, geprobeerd haar te verstikken en te wurgen en hard in haar buik geslagen.

Maar het Limburgs Dagblad vond nog meer aangiftes. Het gaat ook daarin om zaken als mishandeling en bedreiging. Van zijn voormalige schoonvader, van een vriendin van zijn ex, van een vrouw met wie Graus een buitenechtelijke relatie had en van haar collega die hij zou hebben gestalkt. Buitenechtelijke relatie? Dus Graus kon behalve zijn handjes ook zijn lul niet thuishouden? Maar ja, omdat de bewijslast voor dit soort zaken altijd erg lastig is, en doordat de politie huiselijk geweld geen prioriteit gaf, is het nooit tot een veroordeling gekomen. Het is wel helemaal duidelijk, aan welke onfatsoenlijke en hufterige zaken de PvdV dus géén eind wil maken. Huiselijk geweld heeft terecht geen prioriteit bij de politie, vindt de PvdV. Een echtgenoot hoort er gewoon op los te timmeren, vindt de PvdV. Daar is ‘ie voor, vindt de PvdV blijkbaar… Da’s duidelijk communiceren.

Okee, geen veroordeling dus. Maar u en ik weten wel genoeg. Zoveel aangiftes van zoveel verschillende mensen… Nee, Dion Graus deugt niet. Graus is gewoon een griezelige, gestoorde, gevaarlijke aso. Zo’n engerd die, als hij ten onder gaat in verbaal geweld, maar één oplossing kent: fysiek geweld.

Het was vandaag crisisberaad bij de PvdV. U weet wel: de Partij Voor Vreemdelingenhaat. Ze zijn er helemaal uit. Hun persvoorlieger: “In Nederland is niemand schuldig zolang het tegendeel niet is bewezen. Voor de fractie staat vast dat zonder bewezen schuld niemand, strafrechtelijk of politiek, mag worden veroordeeld.” Kan de PvdV nog even duidelijk communiceren waarom “buitenlands tuig” niet welkom is in ons land? Waarom de grenzen op slot moeten? Die buitenlanders zijn toch ook niet veroordeeld, en dus onschuldig? Over hen mag dan toch ook geen politiek oordeel worden gevormd? Toch?

Schrijver: Driek Oplopers, 21 dec. 2006


Geplaatst in de categorie: moraal

2,0 met 3 stemmen 615Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Eva Mensch
Datum:
22 dec. 2006
Het woord mediahoer dat je gebruikt betekent wel degelijk dat er hier iets moet veranderen. Ik heb ook zo mijn bedenkingen over mensen die zo ontzettend grof schrijven, die denken ook zo vermoed ik. Eva

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)