Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Bewegingsonrust

De gemeentesecretaris had hem nog zo gewaarschuwd. Doe het niet, Thom. Je krijgt er spijt van. Praatjes in de stad, geruchten in de gemeenteraad, vervelende stukjes in de krant. Want Nijmegen is de eerste stad in Nederland waar het aan je te zien is als je het bed hebt gedeeld met een lekker studentje. Want na een wilde nacht vol beweging kun je de daaropvolgende dagen ook niet meer stilzitten.

Het is al een tijdje niet pluis, daar in Nijmegen. Mensen lopen daar met rode plekken langs de rivier. Sommigen maken vreemde bewegingen. Het schijnt nogal onbeleefd te zijn om je op straat ongegeneerd te gaan lopen krabben op intieme plaatsen, maar in Nijmegen is dat tegenwoordig heel gewoon.

Hoogleraren aan de universiteit worden er horendol van. Tijdens de colleges zit niemand stil. Het geschuifel op stoelen, het gekraak van het meubilair, dat alles overstemt het sonore stemgeluid van de professoren. Onlangs is een studente uit de collegezaal verwijderd omdat ze zich niet langer kon beheersen, en pontificaal haar broek omlaag deed en met haar handen heftige bewegingen in haar kruis maakte.

Het wegverkeer in Nijmegen is levensgevaarlijk. Automobilisten verliezen regelmatig de macht over het stuur als ze opeens met een vreemde grimas naar hun oksels grijpen. De bus naar Arnhem schijnt daar zelfs nooit te zijn aangekomen.

In de Stikke Hezelstraat sprak een jongedame mij aan. “Wat nou Stikke Hezel? Ik stik van de jeuk! Meneer, mag ik even lekker tegen u aanschurken?” Ik weigerde, want ik ben zoals u weet nogal preuts en verlegen aangelegd. Met een teleurgestelde blik en een raar loopje vervolgde de indienster van het vreemde verzoek haar weg.

Waarde lezer, het is u bekend dat ik nogal wetenschappelijk ben ingesteld. Ik was dus erg benieuwd waar deze grootschalige bewegingsonrust nou toch vandaan kwam. Gelukkig bracht de krant opheldering: “Minimaal zeven Nijmeegse studenten zijn besmet geraakt met schurft. Onder meer twee vrouwelijke leden van de Nijmeegse studentenvereniging Argus raakten de afgelopen maand besmet, evenals een mannelijk lid van een onafhankelijk studentendispuut. Eén van de besmette studenten, een twintigjarige filosofiestudent van de Nijmeegse Radbouduniversiteit, kreeg de schurft toen hij met een besmet meisje naar bed was geweest. (GPD)”

In Nijmegen worden nu grote hoeveelheden zalf uitgedeeld. Op de geneeskundefaculteit is het een drukte van belang. En de wasserettes draaien overuren om alle besmette kleding en beddengoed weer te ontsmetten. En de naam van het dispuut is veranderd in Argus Scabiës Veritas. Omdat dat wel leuk klinkt.

Elke nieuwe Nijmeegse burgemeester maakt op een andere manier kennis met de stad. Guusje ter Horst heeft in iedere wijk een poosje gewoond, en haar fonkelnieuwe opvolger Thom de Graaff pakt af en toe een studentje. Dat noemt ‘ie inwerken. Daar heeft ‘ie nu spijt van.
Overal jeuk.

Schrijver: Driek Oplopers, 9 jan. 2007


Geplaatst in de categorie: humor

2,5 met 4 stemmen 385Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)