Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

De prinses

“Een hulpe, hem gelijk’ (Gen, 2:18)

Het koninklijk paleis was gelegen in de weidse koninklijke tuin, door de koninklijke tuinarchitect buitengewoon fraai ontworpen en door de koninklijke hoveniers uiterst zorgvuldig onderhouden.

In deze tuin wandelde de prinses. Zij was enig kind, beeldschoon, huwbaar en hopelijk vruchtbaar (alleen in deze volgorde) en volstrekt niet op haar achterhoofd gevallen (letterlijk en figuurlijk bedoeld). Zij mijmerde wat over milieu- en klimaatproblemen en zette zich gracieus neer op een bankje aan de rand van een rustig spiegelende vijver.

Op het blad van een waterlelie zat een grote kikker, die haar met zijn bolle ogen aanstaarde. Plotseling sprong hij in haar schoot. De prinses slaakte een gilletje en stak beide armen in de lucht.

De kikker opende tot haar verwondering zijn brede bek en sprak:

"Lieve, wonderschone prinses, wil niet schrikken. Ik zie er wel uit als een dikke kale kikker, maar in werkelijkheid ben ik een prins die door een snode heks van gedaante is veranderd. Als gij mij kust, keer ik weer terug in mijn oude gedaante”.

“Dan neem ik U op mijn witte paard mee naar mijn paleis, waar mijn moeder woont”.

“Wij gaan trouwen en krijgen kinderen”.

“Gij zorgt voor het eten en houdt toezicht op het huishouden”.

“Ik regeer het land en wij zullen lang en gelukkig leven...”

-------------

Bij het avondeten zat de prinses alleen aan de door kandelaars verlichte tafel met kostbaar porselein en gouden bestek. Haar ouders waren op statiebezoek in een bevriend koninkrijk. De lakei stond bewegingloos achter haar stoel.

In de hoek van de zaal speelde een klein orkest koninklijke achtergrondmuziek. De nar had zij vrijaf gegeven want zijn grappen bevielen haar niet meer zo.

Even liet zij haar vork rusten, keek dromerig voor zich uit, plooide haar lippen tot een wat ironische glimlach en zei zachtjes voor zich uit: "Dat had je gedacht, ja".

Daarna stak zij het laatste stukje kikkerbil, door de koninklijke kok uitmuntend toebereid, in haar welgevormde mond.

Schrijver: Fonsaad, 4 april 2007


Geplaatst in de categorie: koningshuis

2.0 met 13 stemmen 3.081Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Minervaria
Datum:
9 april 2007
Email:
minervariagmail.com
Een heel verfrissend stukje, met een origineel feministisch tintje. Mooi zeg!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)