Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Oude koffie en verse meisjes

“Neenee juffrouw, ik heb liever niet dat u mijn drankje tussen uw borsten serveert. Dan wordt het lauw, en ik heb het liever zo koud mogelijk.” Ik vond het maar een raar café. “En zou ik de vrijheid mogen nemen, u te zeggen dat u op mij een buitengewoon volkse indruk maakt? Ik vind u zelfs tamelijk ordinair.” Tot mijn niet geringe verbazing werd ik door een gespierde jongeman van mijn stoel getild en buiten op de grond neergesmeten. Nee, dat erotische amusement is niet aan mij besteed.

Ik vond het sowieso een vreemd gezicht, die tent op het Damrak in mijn geliefde woonplaats. Teasers. Niet alleen in de zaak, maar ook daarbuiten liepen rondborstige meisjes met blote truitjes en minuscule broekjes rond. Wel heel mooi gevormde meisjes, eerlijk is eerlijk… Het is mij altijd een raadsel geweest, waarom die meisjes altijd zo lief naar me lachten. Zo’n vriendelijke uitstraling heb ik nou ook weer niet. En toen ik een keer belangstellend aan zo’n meisje vroeg of ze het niet koud had, zag ik een licht verwijt in haar blik.

Die zaak is later op last van de burgemeester gesloten. Want de zaak had foute eigenaren. Dat ben ik wel met de burgemeester eens. Die eigenaren zijn héél fout. Want hun koffie was niet te zuipen. Echt niet. Tsja, dan ben je behóórlijk fout. Nee, werkelijk, die troep had met koffie niets te maken. Opeens snap ik wat ze bedoelen met die verhalen over toegenomen geweld in de horeca. Echt, een klap in je gezicht, die koffie. Zulk smerig bocht aan je klanten durven voorzetten? Nee, dat maak je met de mooiste tieten van Nederland nog niet meer goed!

Maar het kan nog veel erger. Bij de Baja in Rotterdam. Neenee, dan bedoel ik niet de oude koffie en de verse meisjes. Bij de Baja hebben ze iets heel anders. Een wel zeer bijzondere loterij. Maar voordat u verder leest, heb ik liever dat u even gaat zitten. Zodat u niet valt. Ja? U zit? Komt ‘ie: daar kunnen de vrouwelijke bezoekers een stel nieuwe borsten winnen. Hou nou toch op! Een nieuwe voorgevel. Van plastic. Kunnen ze de bezoeksters bij de ingang niet gewoon een stel nieuwe hersens aanreiken? Rot toch op met die onzin.

En het kan zo enorm veel leuker. Jarenlang werkte een meisje bij de bakker om de hoek. Altijd als ik daar ’s middags een broodje kwam halen zei ze met een brede glimlach op haar gezicht: “Goh, da’s toevallig! Ik ging net koffie zetten.” Kijk, ze was een beeldschoon meisje, maar ze hoefde geen blote kleren aan te doen. Ze was perfect zoals ze was. Haar koffie kwam recht uit het hart.

Die eigenaren van Teasers zijn met de gemeente in onderhandeling over de heropening van hun zaak. Ze hebben beloofd dat er voortaan geen erotische handelingen meer zullen worden verricht. Leuk geprobeerd, heren! Maar volgens mij zal hun onderneming zonder gezwabber met tieten en billen nooit een succes kunnen worden. Geen schijn van kans. Want hoe leer je die bimbo’s in vredesnaam fatsoenlijk koffie zetten?

Schrijver: Driek Oplopers, 25 apr. 2007


Geplaatst in de categorie: humor

3,4 met 5 stemmen 414Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)