Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Condooms van de voedselbank

Toch eens even opzoeken in de receptenrubriek van mijn dierbare collega-columnist Bazbo. Ik had net gehoord dat ze bij een paar voedselbanken nu ook gratis condooms gaan uitdelen. Persoonlijk vind ik die dingen niet te vreten. Al laat je ze drie uur sudderen in een pan met dikke bodem: het blijven erg taaie dingen. En het is ook wel erg omslachtig geregeld: voor de condooms zonder smaak moet je naar de Etos, voor de condooms met aardbeiensmaak naar de groenteman, en voor die met dropsmaak naar Jamin. Nee, dan de voedselbank: alle smaken onder één dak!

Maar ja, voor de voedselbank ben ik niet arm genoeg. En ik heb een erg boeiend leven. Daarom neuk ik te weinig. Althans, dat begrijp ik uit het beleid van de stichting Jippy. Die levert gratis condooms aan een paar voedselbanken in Nederland. Waarom? Omdat voor arme mensen seks het enige vertier is, aldus meneer Jippy. Tsja: wat een middagje golf is voor de upper-ten, is een stevig potje wippen dus voor de heffe des volks? Nogal aanmatigend, dunkt me. Hoewel… Seks kost niets, en je hoeft er eigenlijk niet eens de deur voor uit.
Liever niet, zelfs.

De secretaris van de Tilburgse Voedselbank maakt het nóg bonter. Die denkt dat zijn cliëntèle steeds vaker ongewenst zwanger raakt. Neenee, dat is geen morele kwestie, het gaat gewoon om een economisch aspect van de hulpverlening. Ze zijn bij die voedselbank gewoon beducht voor het risico, nóg meer monden te moeten voeden! Maar waarom de klanten zwanger raken? Omdat condooms te duur zijn, en de pil uit het ziekenfonds is. Nou en? De tandarts moet je toch ook apart bijverzekeren? Neem aan ander in de maling!

Wat? Bespeur ik enige verbazing bij u, waarde lezer? Wat condooms nu opeens met de tandarts te maken hebben? Het zit ‘m in de verdoving die de tandarts geeft. Hoezo? Nog steeds verbaasd? Wat? Weet u de overeenkomst tussen een spuitje van de tandarts en een condoom niet?
Je voelt helemaal niks!

Schrijver: Driek Oplopers, 19 mei. 2007


Geplaatst in de categorie: humor

4,4 met 7 stemmen 1.190Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)