Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Aangeschoten wild.

Onderzoek Kromkamp duurt nog poos:

Dinsdag 5 juni 2007 - EINDHOVEN - Het kan nog maanden duren voordat de mishandeling van PSV'er Jan Kromkamp voor de rechtbank komt. Dat verwacht advocaat R. den Hoed, die een van de twee 18-jarige Eindhovense verdachten bijstaat. "Het is niet ongebruikelijk dat het onderzoek nog maanden duurt, daardoor zou het pas ver na de zomer worden afgerond."

Ik weet het niet hoor, maar elk land krijgt de vedette die het verdient. Zo hebben wij ene Jan kromkamp. Voetballer bij PSV. Hij staat daar als verdediger in het veld. Mandekker noemen ze dat geloof ik in voetbalkringen.

Dus het verhaal van die twee verdachten, dat Kromkamp zijn vriendin mishandelde, klopt niet. Een echte mandekker heeft geen vriendin. Dat wordt contractueel vastgelegd bij een professionele club als PSV. Ik bedoel maar; een beetje mandekker geeft geen ‘bal’ om vrouwen. En zo hoort het ook, anders red je het niet in de voetbalwereld.

Maar afgezien daarvan hoeven wij echt geen medelijden te hebben met die Kromkamp.
Een paarse bloeduitstorting? Jukbeen gebroken? Oogkas ingedeukt? Wat nou medelijden! Een beetje mandekker kan dat wel mannen hoor. Sla er de gemiddelde profielschets van een trainer met visie maar op na. Die willen mandekkers met incasseringsvermogen en een hoge pijngrens. Anders moet je maar prima ballerina worden.

Het meest verbaasde mij nog de geschokte reacties uit de voetbalwereld zelf: ‘de grens is bereikt’, ‘waar gaat het heen met de wereld’. Dat soort kreten.
Die kreten hoor ik nou nooit als er weer eens iemand in het veld een elleboog voor zijn kanis krijgt. Of als een voetballer in tweeën wordt geschopt door een collega. Dan hoort het ineens bij de mannelijke sport die voetbal nu eenmaal is.

Daarom verwacht ik dat Kromkamp’s contract bij PSV niet zal worden verlengd. Want nu de tegenstander eenmaal weet dat watje Kromkamp zich het ziekenhuis in laat slaan door twee amateurs nog wel, is de beer pas echt los. Geen hangende of gevleugelde spits die nu nog een greintje respect voor Miss Kromkamp kan opbrengen.

Dat schijnt hij in een inderhaast ingelaste tussentijdse contractbespreking ook al vernomen te hebben: ‘Jij hoort de elleboogstoten uit te delen, Jan en niet andersom!’ Daarom moet je niet verbaasd kijken als Kromkamp binnenkort weg 'mag’ bij de club, want een topclub wil een mandekker in het veld.
Geen aangeschoten wild!


Zie ook: http://www.pacopainter.punt.nl

Schrijver: paco, 6 juni 2007


Geplaatst in de categorie: sport

3.0 met 2 stemmen 1.307Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)