Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Volgespoten omroepsterretjes

Verbijsterd sloeg ik de krant dicht. Waarde lezer: kent u Aysel Erbudak? Die mevrouw vindt zichzelf best handig met geld, maar ze bleek nét niet handig genoeg. Waardoor ze nu een strafblad heeft. Inderdaad: wegens financieel gerotzooi. Hoe vatten we mevrouw Erbudak dus samen? Als niet handig en niet integer. Haar bedrijf heeft inmiddels het noodlijdende Slotervaartziekenhuis in Amsterdam opgekocht. En wat heeft Aysel gedaan? Een integriteitsonderzoek gelast naar de voorzitter van de Ondernemingsraad. Hoe durft ze, de heks… Zélf niet integer, maar wel de integriteit van je opponent publiekelijk in twijfel trekken? Rot toch op…

Ach, u kent ze wel, die verstokte rokers die opeens zijn gestopt. Als pure frisse-luchtfanatici trekken ze ten strijde tegen iedereen die de moed heeft om zelfs maar aan het opsteken van een sigaret te dénken… Van die types die op het terras demonstratief uit de wind gaan zitten. Uitslovers met boter op hun hoofd.
Of die vroegere vriendin van mij. Op haar twintigste een heel mooie meid. Neenee, een lelijke man maakte geen schijn van kans: uiterlijk was héél belangrijk. Dat vond ze op haar dertigste nog steeds. Maar toen nóg tien jaar later bij haar de boel behoorlijk was gaan hangen, hoorde ik haar op een dag zeggen dat het niet om de buitenkant moest gaan. Nee, het ínnerlijk, dát telde. Bulderend van de lach heb ik toen afscheid van haar genomen. Boter op haar hoofd!
Of zo'n minister van Financiën, die als bewindsman terecht te hoop loopt tegen de foute recalemecampagnes van Scheringa's Woekerbank. Die gaat daar nu twee dagen werken voor een Godsvermogen. Nee, dan deug je niet. Boter op je hoofd, Gerrit!

Nee, eerst zelf met geld rotzooien, en later iemand anders zijn integriteit in twijfel trekken? Aysel Erbudak is geen haar beter dan zo'n neurotische ex-roker, die verlepte schone of Gerrit Zalm. Maar goed, ze is natuurlijk niet de enige belachelijke ziekenhuisdirecteur. Want we kennen uiteraard allemaal de directrice van de Pleegzuster Vanessa Kliniek. Die rotzooide niet met geld maar met inspuitingen, als ik het goed heb onthouden allemaal. Weet u trouwens hoe je zo’ n botox-mond noemt, waar je totaal mee voor schut loopt? Nee? Ik wel, waarde lezer: schaamlippen!

En dan die Vanessa zélf. Wat een spook. Ik las vandaag het gerucht dat haar echtgenoot zich maar heeft bekeerd tot de herenliefde. Gelijk heeft ‘ie: alles beter dan een opgespoten plastic namaakwijf. Maar goed, ze doet maar, met haar schoonheidspreventiekliniek. Heel Blaricum, de voltallige hockeyvereniging en een enorme meute wanhopige omroepstertjes lopen daar de deur plat. Mijn zegen hebben ze. Maar ik heb wel een beetje medelijden met die omroepmeisjes, hoor. Door het fusiegeweld in televisieland raken ze hun baantjes kwijt.

Dat hebben ze dinsdag gehoord van John de Mol, die man van die rare uitspraken… Wat een wartaal slaat die vent uit. Zijn zender is mislukt, maar dat beschouwt ‘ie niet als een nederlaag. Schei toch uit… Uit mijn prille jeugd herinner ik me nog die ene voetbalwedstrijd met fatale afloop. In de druilerige regen met 12-0 verloren. Manmoedig mompelden we met z’n allen dat we erg fijn hadden gevoetbald. Jaja… Maar goed, ter zake weer: de onzichtbare televisiezender Tien is met huid en haar opgegeten door de conculega’s van RTL. John voor 30 procent eigenaar maar de meeste sterretjes staan op straat. Geen idee of ze bij RTL aan de bak kunnen… Om hun kansen op werk wat te vergroten staan ze bij pleegzuster Vanessa aan de poort te rammelen. Want uiterlijk télt, in televisieland.

Maar één ster is de grote afwezige. De gevallen socialist Jack Spijkerman. Die liet zich twee jaar geleden opkopen door de club van De Mol in het kader van zijn persoonlijke miljoenenjacht. Hoe wrang: het programma Miljoenenjacht gaat naar RTL, maar Jack mag niet mee met zijn uitgekauwde koppijnsnellers-show. Hij mag nog een lullig demootje opnemen, en dan af door de zijdeur. En Jack is ook niet te vinden bij de Pleegzuster Vanessa Kliniek. Want aan die kop is écht niets meer te doen…

Schrijver: Driek Oplopers, 30 juni 2007


Geplaatst in de categorie: humor

3.8 met 9 stemmen 769Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)