Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Doe toch eens paranormaal

Het wordt een saaie week. Mijn horoscoop roept mij namelijk op de komende dagen niets te doen. "Wat is het verschil met vorige week?" zullen mijn vrienden vragen. Tja, volgens de Telegraaf ziet mijn leven er de komende dagen nóg rustiger uit. Nu neem ik dat overigens met een korrel zout, want net als de meeste andere Tweelingen geloof ik niet in sterrenbeelden.

In Quest Magazine van september staat een artikel over paranormaal denken. Uit hun onderzoek blijkt dat een kwart van de Nederlanders die grappenmakerij in de krant leest. Ik vind het veel amusanter om ze achteraf te lezen. Kun je fijn concluderen dat er niets van klopt. Hoewel, de helft komt toch in de buurt. Daarin staat namelijk dat je dinsdag trek krijgt in een lekkere maaltijd en je woensdag niet tevreden bent over je uiterlijk.
Ach, het is best vermakelijk en er staan nooit akelige voorspellingen in. “Zaterdag is de kans groot dat u het loodje legt.” Stel je voor dat het waar is, zijn we op één dag alle Boogschutters kwijt. Gebeurt niet hoor, want da’s niet goed voor de handel van de astrologen. Kunnen ze nog maar elf verhaaltjes bedenken. En het wordt een beetje te druk in het hoofd van Char, want ze krijgt er in één klap zo’n half miljard bezoekers bij. En al die namen, poeh.

Dertig procent van de Hollanders gelooft dat Char echt contact heeft met de doden. Nu heb ik natuurlijk de wijsheid niet in pacht, ik hoop zelf ook dat het waar is. Ze komt in elk geval een heel eind in Lingo. Want meestal heeft ze binnen vijf pogingen de goede naam. Dat is knap, zonder meer. Wel is het opmerkelijk dat alle opgeroepen doden het prima naar hun zin hebben. Er zit nou nooit eens iemand bij met opgekropte woede. Die het medium influistert dat hij "die prutser die bij haar zit nog wel te grazen neemt als hij hier is". Of nog even meldt dat die auto uit de erfenis een gestolen exemplaar is. Dat zou pas geestig zijn. Maar de doden hebben geen humor. De meesten hebben het druk met het waken over de gast van Char. Toch een beetje enge gedachte. Op z’n tijd is het prettig, maar er zijn ook situaties denkbaar waar ik mijn overleden oma liever niet bij me in de buurt heb. Vul dat verder zelf maar in.

Het leven zit vol onzekerheden, de echte vragen worden pas beantwoord als het voorbij is. Maar in elk geval besluit ik deze week mijn horoscoop te geloven. Dus ga ik nu een boek lezen, dat moet van de Telegraaf. Het zal mij benieuwen wie er meeleest.

Schrijver: Arno, 25 september 2007


Geplaatst in de categorie: algemeen

2.3 met 6 stemmen 644Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Haico
Datum:
27 september 2007
Heerlijke humoristische beschrijving van de manieren waarmee de media ons tracht te beïnvloeden met het "bovenmenselijke".

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)