Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Mobiele bereikbaarheid

Net als veel mensen en wie heeft er eigenlijk geen, ben ik in de gezegende omstandigheid om een mobiele telefoon in het bezit te hebben, handig toch om altijd bereikbaar te zijn, fijn voor het thuisfront en fijn voor mezelf, want als ik ‘op weg’ ben zijn er maar weinig momenten dat ik niet opneem, maar dan is er altijd nog de mogelijkheid om de voice-mail in te spreken, want ja, als mensen je bellen terwijl je al in gesprek bent met iemand anders, dan springt die mogelijkheid ook nog even aan.

En nu zit ik dan zonder mobiel, en zal even uitleggen hoe dat komt. Verleden week had ik al een paar keer het rare voorval dat als ik iemand belde er nadat de persoon de telefoon opnam en zijn naam zei, dat niet alleen twee keer deed maar ook daarna de verbinding verbrak.

Rare toestanden kun je meemaken met zo’n mobiel. Als ik dan thuiskom en mijn eega even naar het apparaat laat kijken, dan ineens doet het ding het weer, want mobiel bereikbaar zijn is één maar er alles van weten, tja dat is mij niet toevertrouwd, dus laat ik de technische dingen graag over aan mensen die er meer verstand van hebben óf ik laat ze in de waan.

Wat later op de dag laat ik dan toch maar een vriend naar het ding kijken en die sleutelt eraan en krijgt hem open, waarop hij verschrikt zegt, die zou ik maar niet meer aandoen, want de accu staat helemaal bol. Tja dat had ik ook al gezien, maar dacht dat het zo hoorde. Als ik weer thuis ben vergeet ik het hele geval, want als je een mobiel niet nodig hebt, dan ligt ie doorgaans nutteloos op de tafel.

Dan zie ik mijn zoon en die is technisch en ik laat hém mijn mobiel zien, die zegt als ie hem openmaakt, jeetje Ma, die zou ik maar niet meer aanzetten want een poos geleden zijn er van die dingen ontploft en in brand gevlogen en dan denk ik, ja, maar da’s geen lollig verhaaltje meer, en ik zet het ding op advies van mijn zoon natuurlijk uit.

En nu ligt ie renteloos op tafel en doe ik er helemaal niks mee, maar er lopen nu allemaal scenario’s door mijn hoofd want er kan van alles mis gaan en ondanks dat ik alles nog kan navertellen, denk ik aan de scenario’s die er hádden kunnen plaatsvinden, zo van in brand vliegen van een mobiel terwijl hij in mijn broekzak zit, of als de telefoon gaat de vlammen aan mijn hoofd en oor hebben omdat ie dan in de hitte van het gesprek in de fik vliegt, hij kan natuurlijk ook nog ontploffen, dan kun je me bij elkaar rapen als dat gebeurt, leuk zo’n mobiel.

Ik ben lekker bereikbaar, lekker veilig op straat als er wat gebeurt dan hoef ik alleen maar te bellen, dan zijn de reddingstroepen zo bij me, komen van alle kanten de reddingswerkers op me af, want die heb ik dan zelf gebeld. Daarom heb ik een mobiel, om altijd bereikbaar te zijn.

Lekker veilig en lekker safe. Dus ik ga zo de deur uit om boodschappen te doen, met mijn mobiel, die nutteloos op tafel ligt, de accu eruit want dat is link, die moet je er nu niet in willen hebben.

Tja dan heeft het niet zoveel zin om hem mee te nemen denk ik zo. Ik denk dat ik mijn mobiel even naar de mobielen dokter breng, misschien is het zo verholpen, want ja, het ding is nog maar een half jaar oud, misschien is dat een beter idee dan alle rare denkbare scenario’s aan me voorbij te laten gaan. Ik ben dus even mobiel niet bereikbaar.

Wordt vervolgd

Schrijver: an.terlouw, 26 november 2007


Geplaatst in de categorie: algemeen

3.0 met 4 stemmen 672Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)