Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

De atheïst.

Mijn broers en zussen wonen in Canada. Regelmatig hebben we contact via telefoon, mail en msn. Bij de mail uit Canada zit zo nu en dan een fw en dat is dan meestal iets ‘leuks’.

Kort geleden praatte ik (schriftelijk) mijn oudste broer bij wat betreft de discussies hier te lande over creatie óf evolutie, het ID en aanverwante zaken. Dat leverde me het onderstaande op, voor het gemak van de lezer door mij vertaald en betreurd dat ik de prachtige illustraties er niet bij kan zetten.

------------------

De atheïst.

Een atheïst maakte een wandeling in een tropisch bos. “Wat een majestueuze bomen”! “Wat een machtige rivieren”! “Wat een prachtige dieren”! zei hij tegen zichzelf.

Langs een rivier lopend hoorde hij geritsel in de bosjes achter zich. Hij keerde zich om en keek. Hij zag dat een twee meter hoge bruine beer hem volgde.

Hij rende zo snel hij kon weg over het pad, keek weer over zijn schouder en zag dat de beer dichterbij kwam.

Hij keek nog eens en de beer was vlak achter hem. Hij struikelde en viel op de grond. Hij probeerde weg te rollen maar zag de beer boven zich. Het dier hief de rechter voorpoot, duidelijk met de bedoeling hem een doodklap te geven.

Op dat moment riep de atheïst: “Mijn God”!

Toen stond de tijd stil, de beer verstijfde, in het bos was niets te horen en de rivier stroomde niet meer.

Een helder licht drong tussen de bladeren door en hoog uit de lucht kwam een stem: “Je hebt jarenlang mijn bestaan ontkend, hebt ook anderen voorgehouden dat ik niet besta en je hebt zelfs de schepping teruggebracht tot een toevalligheid. Verwacht je dat ik je nu uit deze situatie zal bevrijden? Moet ik je nu ineens als een gelovige zien”?

De atheïst was verblind door het licht. “Het zou wel erg hypocriet zijn op dit moment te vragen dat u mij als een christen behandelt, maar mogelijk kunt u van de beer een christen maken”.

“Oók goed” zei de stem uit de hoogte.

Het licht doofde. De geluiden in het bos keerden terug en de rivier stroomde verder. De beer legde zijn voorpoten tegen elkaar, boog het hoofd en zei: “Heere zegen deze spijze. Amén”.

Schrijver: Fonsaad, 28 november 2007


Geplaatst in de categorie: dieren

2.7 met 7 stemmen 324Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)