Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

New York, New York

De Gentse Feesten heb ik helaas moeten missen. Ik lag de hele dag ziek in bed, kijkend naar verscheidene belspelletjes op tv. Fascinerend gewoon, hoe iedereen steeds hetzelfde antwoord geeft en het toch steeds fout is(!). Hoe dan ook, ik geef er nooit meer 50 euro aan uit, ik raak toch nooit binnen.

De volgende dag was in tegenstelling tot mijn bad-belspelletjes-day geweldig. Ik dacht dat ik het nooit zou zeggen maar: Moeraert is fantastisch! Hij heeft me een opdracht in New York gegeven! En nu zit ik hier op mijn hotelkamer in hartje New York City, genietend. Deze badjas zit zo lekker. Hij is zo groot dat ik mezelf er haast in verlies. De verschillende bodylotions naast het bad maken mijn huid echt zijdezacht. Uiteraard heb ik deze pas geconsumeerd na een verkwikkend jacuzzi-bezoekje in mijn eigenste badkamer. Moeraert heeft koste noch moeite gespaard, dit is de suite! Het kan me zelfs niet schelen dat ik vrijgezel ben (in het contract stond dat 'de partner' meemocht), zo heb ik alles voor mezelf! O, het is 18.00, de bar gaat open!

09.00: Dit alles lijkt wel een aflevering van De Mol ofzo. Beneden aan de receptie kreeg ik een enveloppe waar mijn opdracht instond, opgestuurd door Moeraert. Eigenlijk moet ik wel gek zijn, ik vertrok gisteren hals over kop zonder ook maar te weten waarom ik hier eigenlijk naartoe kwam. De glitter en de glamour hadden zich eerder dan rede een weg weten te banen naar mijn 'kom-in-actie-sensoren'. Nu blijkt dat hier overmorgen in New York een groots evenement wordt georganiseerd voor alle magazines in de hele wereld. Ieder hoofd of een afgevaardigde van een magazine mocht hierheen komen om zijn magazine te promoten. Waw, dat dat aan mij wordt toevertrouwd! Misschien was Moeraert gewoon te lui om dit zelf te doen. Of misschien stelt dit helemaal niets voor en vindt het plaats in een oude schuur met allerlei stripfans, verscheidene hamburgerkraampjes en een heuse kermis. Bibber.

13.00: Na de lunch mijn hart gaan kalmeren op de plaats van het gebeuren. Gelukkig is het helemaal niet wat ik vermoedde. Een heuse persconferentiezaal met marmeren vloeren en muren, lusters zo groot als een springkasteel! Ik dacht dat ik zelfs de koelkasten vol met champagne zag staan! Voor iedere afgevaardigde is er een tafel voorzien voor je presentatie van je magazine. Ik zal mijn Engels dus wat moeten gaan bijschaven. Hm, een avondje stappen zal dat wel behelpen. No worries. Zie je, ik heb het al onder de knie.

Ik vraag me af waarom Moeraert me helemaal niets gezegd heeft? Dit lijkt me wel toch iets belangrijk? He, hier ligt een bon voor een beurt in het wellnesscenter van dit hotel. Dat zal me deugd doen, voor mijn avondje stappen.

21.00: Collega uit Nederland tegen het lijf gelopen in het wellnesscenter (wat een woordspeling, we waren beiden enkel gekleed in een badhandoek). Hij moet hier ook zijn voor de conferentie. Nu heb ik iemand die me gezelschap kan houden deze avond slash nacht.
Off I go!

Schrijver: leen veldeman, 29 november 2007


Geplaatst in de categorie: humor

2.2 met 4 stemmen 279Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)