Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Een steen door de ruit

Die morgen werd ze wakker met direct de vraag aan zichzelf gesteld:
“Wat zal ik vandaag doen”.
Er waren geen plannen, een beetje saai eigenlijk. Als ze helemaal niets wist te bedenken ging ze naar de Coöperatie, er was altijd wel iets nodig in huis, al was het maar een brood.
Maar helaas de winkel was gesloten voor ongeveer 15 dagen wegens een verbouwing, die er een modernere supermarkt van moest maken.
Dat zou wel weer langer gaan duren als gepland bedacht ze.

Ze stond op en besloot dat ze alle tijd aan zichzelf had die dag en ging op haar gemak uitgebreid toilet maken en maakte zich een ontbijtje.
Vervolgens deed ze de computer aan, dat ding was inmiddels onmisbaar voor haar geworden. Ze bekeek haar mail, maar niet lang daarna schrok ze van een keiharde knal.
Het duurde even voor ze besefte dat er iets gevallen moest zijn, iets anders kon ze niet bedenken. Ze keek voor en achter het huis en zag niets bijzonders.
Dan maar het huis doorlopen besloot ze, er moest toch iets gebeurd zijn.
Toch was er niets dat ze ontdekte bij haar speurtocht. Ze concludeerde dat het geluid van verder weg gekomen moest zijn.
Er waren aan de overkant van de straat bouwvakkers met het dak van de school bezig, misschien hadden die iets zwaars laten vallen.
Ook al was ze hevig geschrokken, ze was nuchter genoeg om weer verder te gaan met haar post.

Een kwartiertje later ging de voordeurbel en ze deed open. Een wildvreemde vrouw stond voor haar deur en vroeg haar of ze wist waar de buurman was. Ze was stomverbaasd. Tja, dat weet ik niet hoor gaf ze ten antwoord.
Ze hebben zijn ruit ingegooid vertelde de vrouw, die een schooljuffrouw bleek te zijn.
De bouwvakkers hebben mij verteld, zei ze, dat er een man op een fiets langs kwam die een steen door de ruiten van uw buurman gooide.
Even later besefte ze dat dat de enorme knal geweest moest zijn.

Dit was nu niet bepaald een saaie dag te noemen. Na de schooljuffrouw, die de politie zou bellen, kreeg ze eerst een buurvrouw met haar dochter op bezoek. Weer even later kwamen twee agenten, waar ze een heel geanimeerd gesprek mee hield.
Die vertelden haar dat de betreffende “dader” uit haar tuintje een zware kei had weggenomen, een sterke vent moet het dus geweest zijn.
Na het vertrek van de agenten besloot ze de woningbouw te bellen en die vroeg haar of ze de glasreparatie kon bellen omdat de buurman verzekerd bleek te zijn.

Nog weer later kwam de inmiddels gewaarschuwde buurman zelf aan de deur, erg dankbaar dat ze gebeld had om de reparatie te regelen.
Toen kort daarop ook nog de glasreparateur voor de deur stond en de buurman de rest zelf kon gaan regelen, vond ze haar dag heel geslaagd en ze glimlachte in zichzelf.

De gevolgen van de daden van een boze man hadden haar een aparte, doch beslist geen saaie dag bezorgd.

Schrijver: Eva Mensch, 8 maart 2008


Geplaatst in de categorie: moraal

2.8 met 6 stemmen 610Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)