Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Xbox

Hij valt niet meer weg te denken uit de inventaris van een modern gezin: de spelcomputer! Ook ik heb mijn vrouw uiteindelijk kunnen overtuigen, of misschien was ze gewoon mijn gezeur zat. In ieder geval, Emir heeft ook een spelcomputer, een Xbox360 om precies te zijn. Ik weet het, Emir is nog jong, maar dat zou je toch echt niet zeggen als je ziet hoe hij keer op keer zijn ouders verslaat. Gelukkig blijft deze superioriteit beperkt tot de Xbox.

Een uurtje per dag, dat is de afspraak. Natuurlijk blijkt het dat er toch vaak meer dan 60 minuten in een uur gaan, maar buitensporig wordt het nooit.

Dat het ding naast z’n vele speelmogelijkheden ook nog andere krachten bezit is ons inmiddels ook duidelijk geworden. Het is het ideale dreigmiddel. Stout gedrag wordt natuurlijk eerst traditioneel aangepakt, maar soms is het gewoon nodig even te dreigen met het ontnemen van privileges als snoepjes en chips en als het echt uit de hand dreigt te lopen, de Xbox.

Vandaag was weer zo’n dag. Hoe klein die beentjes van Emir ook zijn, als hij eerst z’n verkeerde uit bed zet heeft het drastische gevolgen. Niks willen, niet luisteren, traag eten, het zijn maar voorbeelden. Nog voordat Emir goed en wel op school zat had hij het al voor elkaar gekregen om de hele dag zonder Xbox te moeten doorbrengen. Hij zat er niet mee, kennelijk is z’n vooruitziende blik nog in ontwikkeling.

Na school was hij alle ellende van de ochtend al weer lang en breed vergeten. Monter liep hij op z’n grote vriend af toen het vanuit de keuken klonk “Emir, je weet het, geen Xbox vandaag!”.
Een reactie kon natuurlijk niet uitblijven, hij moest even aan de ochtend herinnerd worden. Niet lief betekent geen Xbox. De vastberadenheid van z’n moeder gecombineerd met het vooruitzicht om ook morgen niet op de Xbox te kunnen, deden het muntje uiteindelijk vallen, Emir was weer lief ...

Braaf ging hij met z’n Lego aan de slag, waarna de Dinosaurussen volgden en zelfs de klei werd uit de kast gehaald. Hij kon het niet laten om af en toe even op te merken dat hij toch wel weer lief bezig was. Toen ook de kleurpotloden z’n aandacht niet meer konden vasthouden liep hij het atelier in, waar mama hard aan het werk was.

“Mama, ben ik weer lief?” klonk het met een zacht en lieflijk stemmetje. “Een <cursief>klein beetje<stop cursief>” antwoordde mama met iets wat op een strenge blik moest lijken.

“Mag ik dan ook een <cursief>klein beetje<stop cursief> op de Xbox”?

Schrijver: Rob Ameerun, 23 juni 2008


Geplaatst in de categorie: kinderen

2.3 met 3 stemmen 285Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)