Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Wie schrijft, blijft!

Jawel, ik heb weer eens tijd om te schrijven. Niet dat ik ook maar enige inspiratie heb hoor, maar ik word er eigenlijk toe gedwongen.

Het is gedaan met het privégebruik van internet op het werk. Hun goed recht natuurlijk, maar hoe moet dat nou met mijn verloren uurtjes? Mijn baan bestaat uit vliegen of stilstaan, wat betekent dat je twee uur lang uit je neus kunt zitten vreten om vervolgens zo’n dik pak werk op je bureau gedonderd te krijgen, dat je niet weet wat je eerst moet doen. Nu maak ik me niet zo heel snel druk dus wat niet af is, komt morgen wel. Heb ik tenminste meteen wat te doen de volgende dag. Ja toch?

Maar goed, als ik niet kan internetten wat neerkomt op nu.nl en buienradar checken, mailtjes sturen en natuurlijk hyven…wat dan?

Ik heb voor de zoveelste keer om extra werk gevraagd, langzaam werken zit nu eenmaal niet in mijn systeem. De koffie en thee komen me inmiddels de neusgaten uit, de weekendverhalen van collega’s zijn allemaal weer verteld, smsen is maar voor 10 minuten leuk, de veronicagids is na 3 kwartier uit, mijn neus is leeg, mijn nagels gevijld en iedere vlieg op het plafond is geteld. Zelfs mijn liefste collega die toch goed is voor tenminste een uurtje kletsen per dag is er niet. Dus is mijn enige optie vandaag een verhaaltje schrijven.

Maar zelfs dat gaat niet zonder slag of stoot. Omdat iedere letter die ik typ op de ‘grote’ computer wordt opgeslagen is het zelfs niet mogelijk deze tekst ongezien in Word uit te typen. Lang leve de schrijfblok. Welkom in 1978. Op zich is dat niet erg want ik schrijf langzamer dan ik typ dus heb ik toch weer een halfuurtje extra bezigheidstherapie.

En toch…aan ieder verhaal komt een eind, zo ook hier. Mijn vingers doen zeer en mijn bureau ligt inmiddels weer gevuld met werk. Maar doe me alsjeblieft een plezier. Overlaad me met ideetjes. Onderwerpen waar ik over kan schrijven. Soort van verzoeknummertjes zeg maar.
Als ik dan weer eens een verloren uurtje heb, dan weet ik in ieder gaval wat ik kan doen.

Schrijver: wendy77, 9 september 2008


Geplaatst in de categorie: internet

2.2 met 5 stemmen 700Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Lezer
Datum:
5 oktober 2008
Nooit geprobeerd om een leerrijk boek ter hand te nemen om je te verdiepen in de inhoud, of mag dat ook niet? Of interesseert je alleen dat "internetten"?

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)