Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Draga en de dreutel

Er was eens een draak, die het heerlijk vond om de mensen de stuipen op het lijf te jagen, Draga heette zij. Ze kon vuur spuwen als geen ander en won bijna elk jaar het vuur spuwfestijn.
Dat gebeurde altijd bij volle maan, bovenop een hele oude vulkaan!
Alle draken van de wereld kwamen steevast één keer in ‘t jaar bijeen, ergens op een eiland, middenin de zee. Daar kozen zij de stoerste draak van ‘t jaar uit!
Voor het feest begon gingen alle draken in een reuzengrote kring rondom de krater zitten.

Zodra de vulkaan begon te sissen en te pruttelen begon het feest.
De kleinste draken mochten altijd als eerste vuur spuwen. Soms verslikte er zich wel eens eentje. Dan begonnen alle andere draken meteen heel hard te kuchen, om hun ongenoegen te uiten! De hele vulkaan begon dan te schudden en de lucht zag geel en groen van de rookwolken die uit hun neus kwamen! Als mens kon je daar maar beter ver uit de buurt blijven, want éng dat het er was! Je moest wel een draak of een heks zijn om het daar leuk te vinden! Maar zelfs de meeste toverkollen moesten er niet aan denken, om die ene nacht op hun bezemsteel over de krater te vliegen!
Draga verheugde zich al op wat het komende vuur spuwfestijn haar zou brengen. Het was bijna zover! Over twee minuten was zij aan de beurt! Ze had allerlei binnenpretjes en kamde haar drakenkam in een heleboel zéér gevaarlijke stekels. Daarna vijlde ze haar roodgelakte nagels extra puntig en dronk een grote slok supervuurwater! Ziezo, nu kon zij ertegen!

Om een stoere indruk te maken plofte zij haar voeten nog harder neer dan anders. De vulkaan siste en gromde ervan en de andere draken keken geschrokken achterom! Wat zag die Draga er vreselijk griezelig uit! Haar ogen zagen gevaarlijk rood en af en toe schoten er heuse bliksemschichten uit! Zij haalde wel zó vreselijk diep adem, dat de andere draken vreesden dat Draga hen -met vulkaan en al- zou verzwelgen! Toen spuwde zij wel zó hard vuur, dat de mensen op het vasteland dachten dat de vulkaan uitgebarsten was!Alle draken -op Draga na- sidderden en beefden op hun poten en riepen Draga meteen tot Superdraak van het jaar uit! Opeens hoorden zij iets, wat zij hier nooit eerder gehoord hadden!
HAHAHA! WOE-HAAAA!!!!HAHAHA!!!
Huh???,verslikten de draken zich. Wat is dat??? Het werd muisstil...
Wie durft mij uit te lachen?, brieste Draga! Ze rolde gevaarlijk met haar ogen en stampvoette met haar poten. Zo ging toch niemand om met de stoerste draak van al? Ze zwiepte wild met haar staart en blies grote rookwolken uit haar neus!

WIE DURFT ER HIER TE LACHEN? ZEG OP!, schreeuwde ze.
Ik natuurlijk! Ik lach me te pletter!, antwoordde een piepklein mannetje, dat vanachter een lavasteen tevoorschijn kwam. Draga boog zich voorover, om hem beter te kunnen zien.
Wie ben jij dan wel?, gromde ze woest.
Ik ben de dreutel, zei hij proestend.
Ben jij dan niet bang van draken?, wilde Draga toen weten.
Moet dat dan?, vroeg de dreutel.
NATUURLIJK WEL! brulde Draga. De andere draken keken heel ernstig en gromden instemmend en de oude vulkaan spoog een paar stenen de lucht in!
Lachen is zoveel leuker!, lachte de dreutel echter. Zal ik jou eens lekker kriebelen?

NEE! NIET DOEN!, wilde Draga nog gillen, maar het was al te laat!De dreutel kriebelde met zijn lange puntbaard tussen haar tenen! Toen hield zij het niet meer van de slappe lach en begon als een gek in ‘t rond te huppelen. Toen de andere draken dát zagen rolden zij brullend van ‘t lachen over de grond. Heel het eiland schudde op zijn grondvesten! Ze lachten allemaal zó ontzettend hard, dat de mensen dachten dat het onweerde!
Een paar heksen waren ondertussen wel érg nieuwsgierig geworden, door alle vreemde dingen die er plotseling gebeurden. Voor de zekerheid kwamen ze toch maar even overvliegen!

Nee maar! De draken waren wel zó melig geworden, dat zij elkaar allemaal aan ‘t kriebelen waren! Toen kregen ook de heksen de slappe lach. Zij stapten van hun bezemsteel en begonnen gezellig mee te feesten. De dreutel zong vrolijke liedjes en de heksen toverden een feestmaal uit hun puntmuts, zodat ze met z’n allen konden barbecuen.
Lachen is inderdaad veel leuker dan bang maken, vonden ze nu allemaal.
Sindsdien vieren ze ginds elk jaar het Draken-Dreutelfeest!


Zie ook: http://laurinevdpitte.spaces.live.com

Schrijver: Laurine Vandepitte, 20 september 2008


Geplaatst in de categorie: feest

1.7 met 12 stemmen 606Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)