Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Gezin

Drie weken later liep onze vader plotseling weg, zonder te zeggen waarom.
We wisten niet wanneer hij terug zou komen. We hadden geen klok meer.
De tijd was alleen nog maar af te lezen aan het stijgen en het dalen van de zon, en dat gebeurde alleen overdag.
Er kwam een laagje stof over onze huid te liggen. Onze ogen keken verwilderd naar de wereld die nergens meer voor week.
Er ontsnapten drie groene grasparkieten uit de grote vogelkooi naast het huis dat pas gedeeltelijk geschilderd was. En er kwam ook geen andere vader om de rest van het huis te schilderen moesten de kinderen aan het werk met eigen verfpalet, en jeugdige overmoed duurde het een week voordat het uitzicht verdween, en wij met onze bulten achtergelaten in het oude nachtwoud riepen weerwolven bijeen en voerden ze appeltaart terwijl we verhalen fluisterden over de Middeleeuwen die er tijdens onze jeugd met de paplepel werd ingegoten.

En onze moeder duwde alle kinderen in het kleine dafje waarin haar stuur zat en we gingen op weg de groene grasparkieten achterna, en kwamen ergens in een bos in de Brabantse Middeleeuwen, waar ze plotseling begon te huilen, de sleutel weer omdraaide en terug reed naar het buitengebied rond Amsterdam waar onze tijdelijke woning gedeeltelijk was geschilderd door mijn vader die al drie weken weg was, als we de zon moesten geloven zoveel we konden, hadden wij de rest van het huis geschilderd, en we geloofden de zon,ieder afzonderlijk zonder het van elkaar te weten, bleef de zon boven het oude nachtwoud hangen.

En moeder hield de paplepel uit de Middeleeuwen stijf in haar handen, er kroop een gezonde geest uit haar stem die trillend een waanzinnig geluid voortbracht, hetgeen de ratten onder het huis deed verdrijven. De rest van de middag was Wille Geruisloos onze kijkbuisheld met schele ogen op het zwart-wit veld, waar het voortdurend sneeuwde, ondertussen werd er een grote pan erwtensoep voorbereid. We hadden honger.

Schrijver: mobar
Inzender: Henk van Dijk, 4 oktober 2008


Geplaatst in de categorie: familie

2.8 met 4 stemmen 505Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)