Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Zegeltjes

Toen ik bij mijn tankstation aankwam waren alle pompen bezet. Voor de pomp die ik uitkoos stond een Jetta. Zijn bestuurder, een allochtone man van een jaar of veertig, tankte de Jetta vol. Achterin zaten twee tienerjongens, zo te zien zijn zoons. Nadat de man klaar was reed hij zijn auto door om plaats te maken voor de mijne. Toen beende hij met een spaarkaart in de aanslag naar de kassa. Even later liep ik naar binnen om af te rekenen. Daar zag ik de man druk gebarend naar de caissière.
‘Jij goed opletten,’ schreeuwde hij, ‘drie zegeltjes te kort. Jij mij geven!’ Drie vingers stak hij op, pal voor haar gezicht. De caissière weigerde echter resoluut. De man liep schreeuwend weg onder de uitroep:
‘Jij baas halen, jij maar vragen aan hem dat jij fout maakt!’

Inmiddels was de baas binnengekomen. Hij wenkte de man terug en liet hem de regels zien.
‘Hier’ riep de baas, ‘hier staat het: voor elke vijf liter één zegeltje!’ De man liet het er niet bij zitten en riep over zijn toeren:
‘Vorige week zat hier andere vrouw en gaf mij twaalf zegeltjes!’
‘Zij op staande voet ontslagen’, ging de baas mee in het gebroken Nederlands van de man, ‘ik ben nieuwe manager!’
‘Ik ben gewoon mens, meneer, jij moeten weten ik gewoon mens!’ De man maakte gebaren alsof hij zijn kleren zou scheuren.
‘Niks mee te maken’, riep de manager, ‘mijn zaak uit!’

Tierend stapte de man in zijn Jetta en met zoons en al scheurde hij de weg op. Drie paar wijdopen bruine ogen wierpen dodelijke blikken naar de manager. Een bus remde gierend maar te laat en een enorme klap vermengde zich met glasgerinkel. Bus en Jetta gleden nog twintig meter door.
Dankzij een snelle 112 belactie van de caissière stonden twee ambulances binnen zes minuten voor het tankstation. De drie inzittenden werden vakkundig uit de Jetta gehaald en in de ziekenwagens geschoven. Het was de manager die de spaarkaart op het asfalt zag liggen. Hij raapte hem op, keek er naar met doffe ogen en slofte naar binnen.


Zie ook: http://www.gmuitgevers.nl

Schrijver: George Knottnerus, 23 okt. 2008


Geplaatst in de categorie: woede

2,8 met 16 stemmen 1.050Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)