Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Midzomernacht droom.

Zonnestralen die over het water glijden, tussen kabbelende bootjes met vrolijke mensen. Blonde haren met blauwe strikken, parasolletjes en manden met etenswaren, die op grote handdoeken eilanden vormen op het land en zich dromend lijken te spiegelen aan eenzelfde beeld wat zich op het water afspeelt. Zomerse drukte in zijn mooiste kleurenschakering, door zijn unieke lichtval. Wachtend op de ultieme druk op de knop, dat alles voor lange tijd bewaard en vastgelegd in een tijdloze dimensie van liefde, schoonheid en gelukkig zijn.

Nu ik naar dit plaatje kijk zie ik de gematerialiseerde energieën, als geïllumineerde beelden die het menselijke zijn doet voortleven in de gemeenzame verbondenheid. De bewuste gedachten die op het moment van de druk op de knop aanwezig waren blijven zichtbaar in het spel van vormen en kleuren. Ik weet alleen niet hoe deze bewustzijn partikels zijn te destilleren. Ik kijk opnieuw en verplaats me in de situatie van die bijzondere dag op 21 juni 1968. Het gevoel van jong zijn, het primaire beleven van het leven, zoals het zich aandient op het moment dat alles zichtbaar is. De frisse koelte, de onderdrukte vermoeidheid, de roes van alkohol en het standvastige gevoel van gelukkig zijn. Ik sluit even mijn ogen en wacht af of er andere beelden verschijnen dan die welke op de foto zichtbaar zijn.

Mijn denken wordt overgenomen door voelen en ruiken, door de wind die flarden van gesproken tekst langs mijn oor blaast. De zonnestralen die opnieuw de energieën van verloren herinneringen met elkaar verbinden. Het plaatje komt in beweging en brengt dan de herinnering weer terug naar die unieke midzomer gebeurtenis. Nieuwe werkelijkheden overschrijven het verleden en de gebeurtenissen uit het verleden transformeren tot een nieuwe werkelijkheid. De gematerialiseerde energieën kunnen meerdere werkelijkheden zichtbaar maken in een veld van ongedefinieerde dimensies. Een plaatje of foto, elke gedocumenteerde interactie is te analyseren tot meerdere werkelijkheden.

Dit geeft ons de mogelijkheid om de geschiedenis anders te kunnen begrijpen. Voorvallen uit de menselijke historie zijn slechts een projectie van een energetische botsing. Ook dualiteit en chaos zijn slechts projecties in een onwerkelijke wereld van een uniforme dimensie met beperkt denken. Ik kijk weer naar de foto en begrijp niet dat nog zo veel mensen niet beseffen dat de werkelijkheid zoals wij die bedenken niet bestaat in een meer dimensionale wereld.

Hoe moeten we dan de werkelijkheid begrijpen als een illusoire grootheid een zo belangrijke en dominerende rol speelt? Bestaat er dan geen werkelijkheid meer en moeten we beseffen dat alles wat wij waarnemen een illusie is? Of bestaat er toch nog iets dat we de werkelijkheid mogen noemen? Misschien is alles wat we kunnen bedenken wel werkelijkheid in een multi-dimensionale wereld. Of anders gezegd: alle energieën hebben een verschillende projectie in een multi-dimensionale werkelijkheid.

Ik sluit opnieuw mijn ogen en reis terug naar die zomerse dag in Zweden. Met speels gemak adem ik "renare lufte" in, zoals alleen de nachtelijke dag kan genereren. Mijn lichaam wordt lichter en mijn denken ongecensureerd. Ik kijk naar een bootje met vrolijke meisjes en weet dat alles nog moet gebeuren in die sprankelende werkelijkheid.

Schrijver: J.J.v.Verre, 21 juni 2009


Geplaatst in de categorie: filosofie

3.3 met 17 stemmen 2.369Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)