Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

IJdele hoop

Mijn sollicitatiebrief was oké. Met een gevoel van ‘yes’ drukte ik op de verzendknop. Daar ging mijn email met bijlage. Daar ging ik, op naar een topbaan. The international challenge stond er boven de advertentie. Het bedrijf was wereldmarktleider in bouten. Daar wist ik niets van en daar zat dus een risico. De ochtend van de sollicitatie was ik tiptop gekleed. Netjes op tijd liep ik door de draaideuren de imposante hal in. Van vier kanten keek mij een grote groene bout vriendelijk maar doordringend aan.

Maar toen kwam het sollicitatiegesprek. Kwam het door de zenuwen? Ik stootte tegen het kopje met bedrijfslogo en daar ging de koffie. Over de glazen designtafel. Erdoorheen zag ik de Italiaanse schoenen van de manager Operations en de pumps van de HR manager zich haastig terugtrekken. De groene bout op de zijkant van mijn omgeslagen kopje keek me bestraffend aan.

Een deur ging open en er stoof een secretaresse binnen met doekje en een nieuw kopje koffie.
‘Wat weet u van bouten?’ vroeg de manager Operations. ‘Wat is uw kick, speciaal voor deze job?’ vroeg de HR manager gelijk aansluitend.
‘Van bouten weet ik niet veel’, antwoordde ik, ‘…maar ik werk graag in een team en nog mooier is er leiding aan te mogen geven.’

Naar mijn gevoel herstelde ik me aardig en verliep het gesprek best goed.
‘Wacht u maar even in de hal, we nemen dadelijk een beslissing’, zei de HR manager op vriendelijke toon. In de hal keek ik bedrijfsbrochures in zonder ze te lezen. De koffie roerde zich inwendig en ik moest naar de wc. Even aarzelde ik welke deur ik zou nemen. Ik opende de middelste deur van de wc en daar zat hij.
De manager Operations.
Met zijn ogen dichtgeknepen was hij aan het drukken, met zijn broek op de enkels. Weer bij zinnen sloot ik schielijk de deur in de hoop dat de manager Operations niets zou hebben gemerkt. IJdele hoop zo bleek.

Als nou de manager Operations zijn wc deur gewoon op slot had gedaan, had ik de baan dan wel gekregen?


Zie ook: http://www.gmuitgevers.nl

Schrijver: George Knottnerus, 1 juli 2009


Geplaatst in de categorie: werk

4.2 met 6 stemmen 259Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Els van Gaalen
Datum:
1 juli 2009
Email:
eam.vangaalentelfort.nl
Heel leuk verhaal en goed 'uitgedrukt'!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)