Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

De tandarts

De beroepsgroep voor tandartsen had een uitje. Met de bus gingen ze naar de dierentuin. De bustocht verliep goed. Met een grote witte glimlach applaudiseerden de tandartsen voor de buschauffeur.

Eenmaal aangekomen in de dierentuin werden er naar lust vele foto's genomen van de walrus. Dit prachtige dier met een bal op zijn neus was werkelijk de moeite waard om gezien te worden. De tandartsbond had ook in haar logo een speld van zilver met een walrus erop met heel grote tanden van ivoor. Daarom is een walrusbezoek een must voor alle tandartsen.

Na een tijdje werd er een pauze genomen in het dierentuinhotel. Melk is goed voor elk en werd een kop koffie gedronken onder het genot van de stralende ster aan de hemel. De tandartsen onder elkaar haalden verhalen op over hun wel en wee uit de praktijk.

Tandarts Koeketrommel vertelde over Alie de muis. Dat was een levende muis met een rokje aan die in de meest geheime la woont van de tandartsbehandelkamer. Geen kind mag haar zien. Daarom zit die lade altijd dicht, enkel en alleen heeft de tandarts er wat ademgaatjes voor het diertje in de lade geboord.
Als het heel laat is, zei tandarts Koeketrommel, en een kindje in een hoge flat of in een bamboehut heeft een melktand verloren, dan zoekt Alie de muis ... trippel trippel trippel ... het melktandje op. Als ze die vindt dan geeft ze die mij en dan zet ik die melktand in een mooie ring. Daar moet ik wel flink voor boren met zowel blauw vuur als met de drilboor en met de rookboor, want ik moet die melktand wel ongeschonden in de ring vastzetten. Daar moet ik een hele nacht voor op mijn knieën zitten met een laserbril op, en de melktand heel hard duwen in de ring en met schroeven de tand vastzetten. Soms krijg ik ervan in mijn rug. Maar Alie de muis geeft als hij de melktand vindt in het huis van het kind het kind wel een dubbeltje voor die tand. Die legt de muis op een schoteltje dat zij schuift onder het kinderbed. Die ring is later voor de moeder van het kind.

Welke tandpasta is de beste vroeg tandarts Pepermunt aan tandarts Koeketrommel. Nu, zei tandarts Koeketrommel, dat is de tandpasta die met verschillende gekleurde streepjes uit de tube komt, zoals roze/wit of oceaanblauw/wit. Maar daar was tandarts Schoongewit het helemaal niet mee eens. Nee, zei hij, de enige goede tandpasta is zo wit als de ziekenhuispoes. Wit als hagelstenen.

Na een tijdje gingen de heren en dames weer terug naar de bus. Ze verlangden weer naar hun eerste patiënt. Die patiënt mag zitten in een aangename stoel met een zeiltje over zijn knieën. Met een vierkant wit tandartsklokje naast hem. En uitzicht op een groot aquarium met zoete vissen in de kleuren blauw en groen. En dan wordt er gerammeld met haakje, en spiegeltje als op een grote xylofoon. Wat tandartsen het gebit noemen. Na een teug thee van tandarts en zijn assistente gaat dan het schort af en wordt door de assistente het tandartskaartje ingevuld. De tandartsassistente drukt de witte tandartskaart stevig tegen haar boezem en zegt op moederlijke toon: 'Alle tandjes wit, dan heb je een goed gebit. Zelfs de diertjes verzorgen hun gebitjes goed met wortel, een appel en een blaadje sla. En niet vergeten je tanden poetsen! Op je blote vrouwenvoeten boven de wastafel!'

Schrijver: cornil, 14 jul. 2009


Geplaatst in de categorie: vakantie

2,5 met 2 stemmen 507Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)