Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Smaak

Het is een dag van nare smaken in de mond.
Herman van Veen belaagd en bedreigd door PVV-aanhangers omdat hij het waagt hun eenmansbeweging met die van Mussert uit de jaren 30 te vergelijken.
De toon van de reacties op de uitspraken van van Veen bevestigt het beeld van een rancuneuze en snel ontvlambare 'fremdkörperfeindliche' organisatie die gek is op grote woorden en massale aanvallen.
Uitspraken van hoofdman Geert en zijn kompanen over Marokkaanse knieschoten en het afhakken van neuzen van hen onwelgevallig links mediapersoneel, rechtvaardigen zo'n constatering alleszins.
Zelf dicht men zich de vrijheid toe eindelijk eens te mogen zeggen waar het op staat.

Maar waag het niet een genuanceerde kritische kanttekening te plaatsen, probeer zo'n gesloten en duister bolwerk vooral niet tot democratie op te roepen, want alles wat normaal onder een tegel zit krioelt onmiddellijk in het gastenboek van je website.
Lichtpuntje is dat Geert zich vandaag van zijn eigen horde distantieert. Griezelig het gerommel dat telkens maar weer opstijgt uit een blijkbaar oververhitte vulkaan.

En dan het aftreden van de directeur Externe betrekkingen van Veilig Verkeer Nederland. Uit eigen beweging, lees ik. Dank je de koekoek.
Natuurlijk als gevolg van het betere Stasi speurwerk van Peter R de Vries die weer een nieuwe scalp boven zijn bureau kan hangen.
De gelauwerde boevenjager is blijkbaar klaar met het grote wild als hij zich nu moet behelpen met krabbelaars van dit gehalte.

Hoe kom je op het idee. Je naam is al even niet genoemd, je ego begint slijtageplekken te vertonen, men knielt niet meer als je langsloopt op het Mediapark. Je weet dat je finest hour met Putten en Joran al te lang geleden is. En dan ga je met een Wegmisbruikersauto achter zo'n man aanrijden. Dágenlang. Én dan ineens. Ja hoor, We hebben hem!
En natuurlijk vind ik dat iemand van zo'n organisatie niet zo hard moet rijden, voorbeeldfunctie etc.

Maar waar eindigt dit? Krijgen we straks de voorzitter van Stivoro die op een tochtige straathoek een sjekkie draait, de directeur van de Blauwe Knoop met een glas wijn op kerstavond, de voorzitter van de bond tegen het vloeken die zijn huisgenoten stijf scheldt, een Amsterdamse wethouder prostitutiezaken in oneerbare positie op een afwerkplek?

En dat allemaal gevolgd door de candid camera van De Vries.

Marianne Thieme met een kroket, Wouter Bos in het Casino, minister Cramer die haar flessen niet in de juiste container gooit, Mariette Hamer op het moment dat ze, met krullers in, haar tranquillizers neemt.

Een nare smaak, een naar land is dit geworden.

Schrijver: trawant, 10 november 2009


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.2 met 6 stemmen 401Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)