Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Bezeten van erotiek 3

Er stak Louis nog meer, dat was de angel, de onredelijke jaloezie van zijn moeder Estella (de echte en niet zijn latere surrogaat-moeders), want ze was vreselijk jaloers op Louis: hij presteerde het immers om buiten haar ijzige wetten te manoeuvreren, zij het dan gigantisch clownesk en melodramatisch, denkbeeldig.
Wanneer zijn moeder boos of lusteloos was, dan werd hij dat ook, want er bestond nauwelijks een grens tussen hem en haar, wat duidt op een narcistische bezetting van het kind, waardoor een slechte ik-beleving bij hem ontstond. Met valse angstaanjaging is hij overtroefd, opgejaagd als een wild beest.
Het vrije kind en het wilde beest zijn veelal taboe in de westerse samenlevinge. Niet zelden is dit te wijten aan uit het verband gerukte religies. Ieder onderdrukkend systeem is hieraan schuldig, iedere autoriteit die geen verantwoording neemt voor zijn mensonterende aktiviteiten.
Natuurlijk zijn slachtoffers alleen geholpen met zelfbevrijding, mits hun schade/trauma daadwerkelijk door henzelf te herstellen is, wat in het schrijnende geval van Louis niet zo was.
Van nature was hij heel anders dan zijn moeder, wat hem sterk kwelde. Vernedering op vernedering, krenkingen alsmaar krenkingen, van het kind Louis bleef niets over. De ongeneeslijk zieke, kritische moeder had zijn vrije kind vermoord. Een voedende ouder was er niet, hij leed aan een afwezig gezond oudersysteem. Het is een wonder dat hij wist te overleven in een dergelijke hel. Zo werd hij de grof-erotische lustmoordenaar, die een fijnproever was, een zieke wanhopige, gebukt onder zijn pijn, gevolg van de vele, overal aanwezige, vaak subtiele afwijzigingen door erotische lustobjecten. Hij voelde zich steeds een nul, een uithollend niemandsgevoel overschaduwde hem. Voelde zich de mislukte schrijver, toch zeer onterecht, altijd weer die kritische moederblikken en fnuikende stemmen in zijn achterhoofd, hoeveel hij ook zoop.
In zijn verliteratuurde perversie en zijn overwonnen schizofrenie stond Eros boven religie, stond hij boven zijn moeder. Zijn onmacht bleef bestaan, er schuilt ondubbelzinnige tragiek achter zijn mooie, erotische omschrijvingen.
Hij hield zielsveel van opgewonden en opwindende vrouwen, maar hij kon ze niet bereiken, een wrang, romantisch lot. Het was altijd de ander die er met de gewillige vrouwen vandoor ging.

Ik zie verwantschap met Hermans: beiden worden gekenmerkt door een aanstormende dreiging, voor buitenstaanders niet reëel. Bij Hermans was dit moordwapen zijn vader, bij Boon zijn moeder. Hun donquichotterie bleek van dezelfde aard, bij voorbaat een verloren duel.

Mensen met een afwezig oudersysteem zoeken slechts sexuele opwinding en ze zijn niet in staat om een relatie aan te gaan, tot zijn grote verdriet. Hij kon niet anders dan in zijn eigen systeem doordraaien. Een geile vrouw of meerdere geile vrouwen, dat was zijn onhaalbare levensdoel.
Laat de welllustige wereld van Louis werkelijkheid worden, sexrijpe maagden en sufgeneukte huiswijfjes, toon de gevangen mannen jullie pracht en werkwijze van jullie aanbiddelijkheden!
Bevrijd Louis posthuum van zijn moeder! Er is niets mooier op aarde dan het genot dat een kut schenkt, boven ieder literair oeuvre.
Louis wist dat en het verteerde hem, verzuurde hem, vergalde hem.

Tenslottte een nietsverbloemend gedicht:

'Je sprak zo graag lieve paps over een koppel ferme tieten en toeten en je had ze ook graag nog eens beetgenomen ouwe sloeber lieve paps dat wou ik je zeggen bij je graf hoe mooi ze deze zomer waren hoe liefdevol ik keek met jouw ogen naar hun rokjes zo kort naar hun spannende spijkerbroeken je mocht het niet aankijken van mams ik weet het je wendde de goedige blik af je bruine zachte ogen van een te brave hond.'

Deze woorden gaan mij door merg en been, temeer daar het woordje 'paps' al zo'n dertig jaar te vervangen is door 'Louis'.

Schrijver: Joanan Rutgers, 2 december 2009


Geplaatst in de categorie: erotiek

1.2 met 10 stemmen 2.818Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)