Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Rustig met de trein

Ik ben weer eens aan de late kant. Om de trein nog te kunnen halen, trek ik tegen mijn zin in vanaf halverwege een sprintje naar het treinstation. Na iemand bijna omver te hebben gelopen, kom ik boven op het spoor aan. Daar blijkt mijn trein tien minuten vertraging te hebben. Als doorgewinterde gebruiker van het OV trek ik een gezicht alsof de wereld daardoor vergaat. Ik vloek in mijzelf, slaak een paar diepe zuchten en draai irritant rondjes om mijn as om een beetje warm te blijven.

Na een tijdje komt de trein er dan eindelijk aan. Er zit graffiti aan de zijkant en de ramen zijn ontzettend smerig. Er stappen maar weinig mensen uit. Waarom is de trein dan te laat?
Dan valt mijn blik ineens op een apart uitziend groepje mensen dat uitstapt. Ik zie drie mannen en twee wit/rode stokken. In het midden loopt een verward uitziende man. Hij loopt mank en zakt tijdens het lopen steeds door zijn linkerknie. Ik kijk verder en zie zowel links als rechts van hem een blinde man met ieder een hand op de schouder van de manke man.

De samenstelling van dit groepje verzin je gewoon niet. Ik probeer een verborgen camera te ontdekken. Maar die is er niet. Bij het instappen kijk ik nog even na hoe ze langzaam richting de trap lopen. Ik ben benieuwd waar ze heen gaan. Ze maken optimaal gebruik van elkaars capaciteiten en ondersteuning. Het is een komisch en tegelijkertijd aandoenlijk gezicht. Samen komen ze er wel.

Ik kan nu wel fantaseren waarom de trein te laat is. Met een grote glimlach zoek ik een zitplek. Mijn wachten is beloond.

Schrijver: Delano, 21 december 2009


Geplaatst in de categorie: algemeen

4.0 met 3 stemmen 147Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)