Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

BadBruisBal

Hoe dit stukje te beginnen? Zal ik voor de licht erotische toon gaan? De zinnenprikkelende suggestieve variant die, in ieder geval mijzelf, zal opzwepen tot extatisch genoegen, wellicht kreunend genot? Of nee, kies ik voor de meer technocratische variant, scherm met de wet van communicerende vaten, Archimedes zelf, verlies ik mij in pseudo-wetenschappelijk gekwaak?
En waarom? Een rillerig gevoel, een zompige geest, de waan van grieperigheid. De voor de hand liggende oplossing, een cognacje, vind ik midden op de dag wat onaangepast, dus opteer ik voor het alternatief, Het Warme Bad met BadBruisBal.

Plaats van handeling. Natuurlijk niet de keuken, de tijd van een zinken teil hebben we ook hier allang gehad, maar de badkamer. Moeder die je rug inzeepte, een nat washandje over je neus. Tja, dat waren nog eens tijden. Uiteraard kan de vriendin als stand-in dienen, maar dat is niet geheel hetzelfde. De badkamer dus. Voor de onwetenden onder u, de Badkamer is meer dan de plaats waar het bad staat. De Badkamer is een oase van steen, gevuld met vochtige damp, behangen met zachte doeken. Handdoeken. Een goed bad nemen is een bijkans erotische ervaring. Het loom uittrekken van de kleding, het zachte ruisen van de waterstraal, het gorgelen van de kraan, alles draagt bij aan het euforische gevoel, van weldadig genot. Het voorzichtige contact met het warme water...

Auw! @%$@%$ Dat is heet! Zoals altijd de thermostaat te hoog gezet. Het mag de pret niet drukken. Nog snel even de laptop spatvrij in een hoekje. Itunes op. Best of Rock, Radar Love en zo. Niets hoogstaand graag. Boekje en glaasje wijn, eh, water op de rand. En dan komt het voorlopig hoogtepunt. Met trillende vingers haal ik de BadBruisBal uit de verpakking. Hoe nu verder? Flikker ik haar zonder enige vorm van ceremonieel in het water? Zeker niet! Krijg ik altijd een slecht gevoel van. Heeft ze niet verdient. Tussen haakjes, jullie denken toch niet dat ik met een mannelijke BadBruisBal in bad stap? Moet niet gekker worden! Ze dus, moet met decorum in bad gelegd worden. Begeleid op de bodem van het bad neervlijen. Tijdens de tocht naar de bodem begint ze al te bubbelen van genoegen, te kirren van plezier. De belletjes dringen naar haar huid om aan de lange tocht naar boven te beginnen. Plop! Tikkel! Mijn zachtroze, poedelnaakte, BadBruisBal. BB plus B, een soort uber BB dus.

Tweede poging. Inmiddels het water zover afgekoeld dat ik erin durf te stappen. Op de bodem van het bad ligt BadBruisBal te rollen en te bruisen als een wilde. Met enige voorzichtigheid zet ik mijn voeten naast haar neer, zak door mijn knieën en ga zitten. De geur van, nee, niet van pepermunt, maar van lavendel stijgt op, vermengd zich met de stoom, gaat een serenade aan met Supergirl van Reamonn, creëert een perfecte sfeer. Wijn. Boek. En wat voor een boek....

Lolita van Vladimir Nabokov. Lolita, licht van mijn leven, vuur mijn lendenen. Grappig dat ik dit boek nu lees. Zo'n BadBruisBal doet tenslotte ook iets met je lendenen. Maar, goed, dat laat ik aan jullie eigen fantasie over. En alsof God oren heeft, Venus van Shocking Blue doet ook nog een nootje in de zak. Lolita is helemaal geen vrolijk boek, erotisch al helemaal niet, schokkend eerder. Als je met de moeder trouwt omdat je de dochter begeert is er wel iets helemaal mis met je. Vooral als de dochter iets van elf, twaalf jaar oud is.

BBB is inmiddels tot rust gekomen en ligt rustig bubbelend, in sterk afgeslankte vorm, naast mijn linker grote teen. De wijn is op en het boek heb ik maar even aan de kant gelegd. Het humeur moet opgelapt worden nietwaar, niet bezwangerd worden somberheid. Druipend stap ik op, richting boekenkast in mijn studeerkamer, onderwijl mezelf afvragend of de houten vloer kan omgaan met druipend mens. Nieuw boek. Pinkeltje? Ahum. Nu even geen dubbelzinnige boeken graag.

Het bad heeft lang genoeg geduurd. BBB is uitgeraasd, de geur van lavendel is vertrokken met het openen van de deur, de stoom is doodgeslagen. Er schiet mij een citaat van Schopenhauer door het hoofd: 'De mens is geconcretiseerde geslachtsdrift, want de wil schuilt in de genitaliën.' Echt wel.

Schrijver: Geert smits, 15 maart 2010


Geplaatst in de categorie: algemeen

3.2 met 4 stemmen 291Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)