Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

STORING

Vandaag rond twaalf uur, want ik zat naar het nieuws op de televisie te kijken, gebeurde het.
Mijn televisiescherm sprong op zwart. Even vreesde ik dat dit gebeurde omdat mijn televisie al vrij oud is, maar opgelucht kon ik even later constateren dat dat niet het geval was; ook mijn internet en telefoon deed het niet. De provider lag er uit, zo heet dat dan in de taal van het volk.
Die opluchting sloeg al vrij om in een wat nu te doen?, immers, ik had nu geen communicatiemiddelen meer om er achter te komen of het daadwerkelijk om een storing ging en daarbij; hóe die storing nu te melden, per brief of zo?
Even moest ik denken aan die aflevering van South Park, waarin er plotseling geen internet meer is en de mensheid massaal in totale paniek de wereld over gaat, op zoek naar internet. Ik besloot dat ik nog niet zó wanhopig was.
Graag zou ik dat filmpje nog eens zien maar u raadt het al: geen YouTube.

Zelf heb ik ook eens bij zo’n provider gewerkt. Vanwege de enorme saaiheid van zowel werk als collega’s duurde dat niet lang maar ik realiseer mij nu wel dat ik toen een machtig man was; met één druk op de knop kon ik iemand zoals dat in het provider jargon heette ‘slopen’.
Het slachtoffer in kwestie kon ik volledig ontdoen van alle communicatiemiddelen.
Hier was ik mij toen niet van bewust, van de mogelijkheden zeg maar.
Ik gebruikte het wel eens als geintje in een café en refereerde dan aan die film, The Cable Guy met Jim Carrey, ik geef toe; al een oude film maar ik wás de kabelgast, en zei dan zoiets als “Pas op want anders ‘sloop’ ik je”, maar ik heb er nooit daadwerkelijk gebruik van gemaakt.
Nu ik hier zo stil op de bank, eenzaam en verstoken van alles, zit te schrijven bedenk ik mij dat ik toen mijn ziel aan de duivel verkocht heb, zoals Faust, maar mijn moment van een gróót leven gemist heb.
Voor de tweede keer verkopen dan maar?

Aangezien u dit stukje leest is alles weer goed gekomen en beschik ik weer over alles.
Er was inderdaad sprake van een ‘storing’ lees ik op het internet.

Schrijver: michel reining, 9 april 2010


Geplaatst in de categorie: internet

2.0 met 5 stemmen 212Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)