Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Moederdag.

Gaat de wereld ten onder moeder?
Ach zoon dat weet ik toch niet.

Maar ik heb in een droom gezien dat Sowjet gemene vliegtuigen ver voor de val van de muur met gemene duivelse rode sterren op hun blikken vliegtuigneuzen gemene geestelijke kleine projectielen lieten vallen over gans Nederland!

Maar zoon ik wil nu even de vulkoek eten en een kopje thee met je drinken.

Maar moeder de bommen en dat betrof hele kleine bommen vielen in een regen over de nederlandse steden en ze troffen alle oude kerkjes en alle gezellige oude familiebedrijfjes en winkeltjes van vroeger.Alle groentewinkeltjes waar nog echte rood/oranje wortels voor het nederlandse paard werden verkocht ging door de Sowjetbommen te gronde.In vlammen gingen de poppenziekenhuizen op.En de kerken zag ik ineenstorten,glas en loodramen vergruisden of smolten in de vensters.

En nu is er ook al een mevrouw die verbied dat de dieren met een bal boven hun neus in het cirkus geen kunstje meer mogen doen met die bal in het cirkus.Dat is zielig voor die dieren want die willen graag kunstjes doen voor de mensen .

Nu kind het is de eindtijd.In de eindtijd is het zo dat Frankrijk haar verveelt.Dat zeggen de historici.En als Frankrijk haar verveelt dan vinden de mensen het leuk als tijdverdrijf om maar oorlog te gaan voeren.

Maar moeder het is geen goed teken dat die jyhulisiroophijihelijahirusti vulkaan uit IJsland maar smeerschoen en groen glas en zwavel en rook blijft uitspugen.Het houdt maar niet op!

Nee zoon dat blijft voorlopig zo doorgaan.Maar goed laten we nog maar een kop thee drinken en bidden dat de ziel van het cirkus en dat zijn haar dieren verder mogen leven in en nabij en voor het cirkus met dierenkunstjes want dat doen ze graag want dat is hun roeping om eeuwige dienaressen te zijn voor de mensen en voor onze God.Ze willen graag eeuwig de mensen dienen,dat is ook hun roeping.

Ik geef u bloemen moeder,gele bloemen voor moederdag.
Dank u wel zoon en zoon maak je je niet zo druk over de valutacrisis in het Europeze uniegebied!
Want ik kan er niet zo goed van slapen zoon!
Van die valutacrisis moeder?

Nu dan gaat de vulkoekprijs en de kaneelstokjesprijs in onze plaatselijke supermarkt omhoog.
En dat is een ramp voor premier Balkenende.
Dat van de Griekse crisis bedoel ik.

Dat is wel eng ja moeder!
Als we niet als de bliksem zoon met ons allen niet deze zomer naar Griekenland gaan en onze euro daar uitgeven aan een waterijs dan gaat Europa naar de kelder.
Dan betalen de duizenden Grieken nooit meer een belastingcent voor hun zwembaden waar ze nog nooit een belastingcent voor betaald hebben .Wat ze altijd hebben verzwegen aan de belastingdienst.

Op de pof leven,dat is het!
Maar goed alle nederlanders met premier Balkenende voorop moeten dit jaar op vakantie naar Griekenland en er een waterijsje kopen en daar een plons nemen in hun zwembad.
En ze moeten ook een parasol meenemen voor de Grieken.
En nederlandse overschoenen als souvenir.

Zoon hoe gaat het met je witte huispoes Snow?
Goed hoor mam!
Heb je haar haar dagelijkse schoteltje met melk gegeven?
Ja moeder!
Goed,ik zal de droom die ik heb gehad nu als je dat fijn vindt aan je vertellen.

Oh mijn lieve moeder doe dat!

Bij mijn moeder hing een icoon waarop de Moeder van God stond geschilderd.
Helemaal geschilderd in het groen.
Ik keek ernaar en zag opeens dat ze haar liefdevolle armen naar jou uitstak

Schrijver: cornil, 9 mei. 2010


Geplaatst in de categorie: moederdag

2,8 met 4 stemmen 772Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)