Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

De partij voor de planten.

Eindelijk is het zover! In de laatste opiniepeiling van Maurice de Hond zojuist een uur geleden midden in de diepe nacht uitgevoerd bleek dat de nieuwe partij voor de planten virtueel al op 25 zetels zit. En de trend is naar boven.

Ik ben ook lid geworden van deze partij van kamerplanten allemaal netjes verzorgd en busjes pokon. De partij is een christelijke partij en daarom kun je er gerust op stemmen. De kamerleden die gekozen worden voor de tweede kamer zijn geen mensen maar planten. Dus onze afgevaardigden voor de partij voor de planten zijn planten. Als de partij de grootste wordt dan zal een plant achter de microfoon van de minister president worden gezet. De mensen van de partij voor de planten zijn er nog niet uit welke plant dat moet zijn. Misschien een bos gladiolen in een grote glazen vaas gevuld met water.

Of een dennenboom in een grote pot met aarde of een aalbessenstruik met vele aalbessen eraan. We weten het nog niet! Daar komt over vier dagen nog een spoedvergadering over. De partij voor de planten ziet erop toe dat de mensen goed hun vensterbankplanten verzorgen en dat de buitenlandse regeringsleiders een plantje meekrijgen als ze ons land weer verlaten. Ook komen er ziekenhuizen voor zieke planten.

Straks in de tweede kamer zullen de gekozen planten er alleen maar zijn.Ze zijn er met hun aanwezigheid van stille ademende groene bladeren verregend of niet. Met hun vetten aan hun stelen. En als er gezondigd wordt door de mensen dan geven ze plantenbloed af als een soort siroop is dat wat uit gekneusde stelen vloeit.Soms kan de plant slap worden of haar bladeren kunnen verschrompelen.
Net als de Domtoren van Utrecht onze nationale profeet is zo is dat ook de plant.

Als de Domtoren van koperkleur is dan houdt ze van Nederland, is de Domtoren geel dan is Nederland weer Godsdienstig, is de Domtoren pimpelpaars dan hebben de atheïsten weer de macht in het land. Lijkt ze op een schoorsteenpijp, dan is er ramp en rampspoed in Nederland. Soms kleurt de toren bloedrood. Kijk maar door het venster in de trein als je Utrecht passeert hoe de Heilige Domtoren eruitziet, haar kleuren, vormen en in welke stemming ze is. Als de heilige toren van ons land eruitziet als de zoete koek van de banketbakker uit Utrecht dan is het goed.

De partij voor de planten heeft onze nationale suikerbiet op haar partijvlag.De suikerbietenproductie moet omhoog! Volgens de laatste berichten moet erop onze Nederlandse euro een oranjeappeltjesboom staan. Daar zorgen veel mensen van de partij voor de planten voor.

En verder wil de partij voor de planten dat er minder koffie moet worden gedronken en wil dat op onze akkers kruizemunt wordt verbouwd.Nederland moet veel kruizemuntthee gaan drinken. Koffie op de VMBO-scholen moet worden teruggedrongen. Koffie op de VMBO-scholen kan niet meer. Daar staat tegenover dat de partij voor de planten op de VMBOscholen en de Havo-scholen en de VWO-scholen een kleine schoolboerderij zullen openen naast de school waar de kinderen liefdevol een cavia kunnen verzorgen of een konijn.

Ik ga nu even mijn teennagels lakken verder ga ik wel weer eens misschien iets verder over de partij voor de planten. Wat ik verder nog wil zeggen is dat wij een grote marsepeinfabriek nodig hebben want we zijn een Sint Nicolaasland. Daarom bouwen wij in IJmuiden een hele grote marsepeinfabriek waarvan de schoorstenen tot ver op de Noordzee te zien zijn door mensen op passagiersschepen.

Omdat we een christelijke partij zijn willen we dat mensen kuisheidsgordels dragen om hun lendenen. Het moet van ijzer en het moet voor ze pijn doen en met zware sloten erop. Maar het is niet verplicht.En we willen ook de grijze kaart invoeren bij het voetbal als er hoofdletsel is. Dus de ziekenhuiskaart bij voetbal, handbal en kaatsen. Knikkeren voor kinderen willen we verbieden want kinderen kunnen per ongeluk een glazen knikker inslikken.

Schrijver: cornil, 14 mei 2010


Geplaatst in de categorie: politiek

2.8 met 4 stemmen 742Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
astrid v
Datum:
12 juli 2010
Email:
astridvoermanhotmail.com
In 1 woord prachtig en met plezier gelezen!!!
Een bos gladiolen achter de microfoon van de minister president, briljant idee!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)