Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

De sportprestaties van het Groothertogdom Luxemburg

Appie Thyssen een beroemd sportverslaggever was onlangs voor een sportreportage op bezoek bij het olympisch comite van Luxemburg.
Luxemburg eert zijn sportlieden en het land heeft grote wielrenners voortgebracht. Een winnaar zelfs van de Tour de France. De naam kunt u in het telefoonboek vinden.

Vandaag heeft de Tour meneer Schleck een echte Luxemburger met een wat ouderwets mannengezicht lijkend op dat van een peer aan de perenboom en met een wat verlegen en ook bescheiden grote tandpastalach, heel ouderwets jaren 20 vorige eeuw.

Ook draagt hij in bed nog sokken van wol, grijze sokken herenmode 1920.
Een lieve man. Ik ben voor de Schleckbroertjes. En dan is er nog het cricketteam van het groothertogdom Luxemburg. Jammer alleen dat ze zich nog nooit sinds hun oprichting in 1905 gekwalificeerd hebben voor de Europacup.

Anders is dat met het nationale voetbalteam van Grootherdom Luxemburg.
Dat mag altijd meedoen met de voorrondes voor het wereldkampioenschap voetbal.
Helaas wordt dit nationale voetbalteam van Luxemburg in elk Luxemburgs cafe de gek aangestoken. Ze hebben ook een bijnaam en dat is de lachepaarden.
Ik begreep dit niet en ook Appie Thyssen begreep dat niet en daarom deed hij er een diepteonderzoek naar.

Nu blijkt het dat tijdens het afspelen van het Luxemburgse volkslied de Luxemburgse elf last krijgen van jeuk van vlooien in of onder hun kraag of last krijgen van zenuwtrekken om de mond en lijken de mannen een paardengebit te hebben en tonen dat op een paardengebit lijkende mond aan de camara.

En dan zingen veel Luxemburgers om de nationale voetbalploeg een beetje als malle appies de gek aan te steken: Lachepaarden we kunnen weer lachen want jullie spelen altijd naar een grappige uitslag toe, naar een voorspelbare niet al te beste uitslag maar dat moet zo wezen van God.

Na de wedstrijd gaan de Luxemburgse voetbalhelden naar hun vrouw toe. Soms gaan ze bij een gouden bekerwedstrijd volgens de Luxemburgse traditie naar een Konditorei achter de kattenstaart aan om daar te eten in een grote kartonnen doos een groot gebak van Luxemburgse blauwzwarte bessen en een Luxemburgse kop koffie met een Luxemburgse rode dikke kers erin.

Even later dan lopen de Luxemburgse voetbalhelden de gebakszaak uit om de spelers van Italie of Duitsland die net de bus instappen uit te zwaaien zoals het hoort.
In de avond slapen veel van deze lieve christelijke voetballers met sokken aan in bed of net als ik met lieve blote vrouwelijke voeten.
Toen Luxemburg gelijk speelde tegen Sri Lanka toen kregen ze van de burgermeester van de stad een kleurboek met allemaal vrolijke kleurplaten erin van alle vrolijke dieren van Luxemburg erin.

Schrijver: cornil, 1 augustus 2010


Geplaatst in de categorie: sport

0.5 met 2 stemmen 398Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Han Messie
Datum:
2 augustus 2010
Email:
hmessielive.nl
Geestig plagend, van een vernedering toch een kluchtig iets makend.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)