Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Toch maar vertrouwen in de elektronische handel hebben!

Je hoort vaak dat Internet op zijn retour is. Nogal wat internetbedrijven sluiten hun (digitale) poorten. Maar ondanks de huidige malaise in de ICT-sector is het Nederlandse bedrijfsleven positief over de toekomst van elektronische handel.
Bijna 60 procent van de Nederlandse bedrijven betitelt e-Business als zeer belangrijk voor de komende jaren, zo blijkt uit een onderzoek 'Status van e-Business in Nederland: Mythe en Realiteit' van Booz, Allen en Hamilton.
Een andere conclusie van het onderzoek onder 150 bedrijven luidt dat, hoewel de behaalde resultaten van e-Business-activiteiten tot nu toe teleurstellen, de tevredenheid over kostenbesparingen groot is.
Toch blijkt dat bijna de meerderheid van de bedrijven denkt dat de gedane investeringen in e-Business-activiteiten het verwachte rendement gaan opleveren.
40 procent van het Nederlandse topmanagement zegt geen spijt te hebben van het gevoerde e-Business-beleid, 39 procent geeft aan dat ze de uitvoering van het beleid beter zouden managen; 16 procent zou minder investeren en 5 procent zou de investeringen in de e-Business uitstellen. In het algemeen hebben de grotere bedrijven meer voordelen behaald met hun e-Business-activiteiten en koesteren zij hogere verwachtingen voor de toekomst dan de kleinere bedrijven.
Al met al geen reden voor te grote terughoudendheid, lijkt mij.

Schrijver: m.r., 31 okt. 2001


Geplaatst in de categorie: internet

1,3 met 25 stemmen 3.104Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)