Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Ik heb niet alle antwoorden...

Gelukkig niet zeg, dan valt er niets meer te leren. Aan de andere kant zou het wel makkelijk zijn, de vragen die ik mezelf zou stellen zouden vooral 'waarom' vragen zijn.
Niet dat ik weinig weet, want ik vind mezelf best slim, toch zijn er dingen die ik niet begrijp, van anderen, van mezelf, waarom mensen dingen doen die ze doen, of meningen hebben zonder dat erom gevraagd is.
Hoe goed bedoeld ook, het is vaak zo dat het anders uitgelegd wordt dan bedoeld, daar krijg je misverstanden van, of zelfs ruzie en kom er dan maar weer uit!
Mens zijn is best moeilijk, neem nou de katten of honden, die worden opgevoed door hun baas, althans de honden, katten gaan vaak hun eigen(wijze) gang en hebben zo hun eigen regels.
Kom je in mijn tuin, dan krijg je een klets om je oren, want ik maak hier de dienst uit...
Als je twee honden, beide aan de andere kant van de straat zet, weet je als baas meteen of het wat worden gaat, lichaamshouding speelt daarin boekdelen.
Ook ik heb wel eens iemand beoordeeld op gedrag en meteen de conclusie eraan verbonden dat ik die persoon niet mag, noem het mensenkennis, of gevoelsmatig.
En andersom komt ook wel voor, dat je iemand geweldig vindt en dat dat later vreselijk tegen valt.
Maar kort en goed, we zijn hier om te leren en zelfs na een heel leven van leren, kan ik nu wel zeggen dat ik nooit alle antwoorden zal hebben, niet door m'n mensenkennis, diverse relaties of werkterrein.
Ik schik mij in m'n lot en doe m'n best, als iedereen dat voornemen zo hebben, dan zou de wereld er een stuk vredelievender uit zien.

Schrijver: Thea Kuperus-Hulsbus, 3 december 2010


Geplaatst in de categorie: maatschappij

4.7 met 3 stemmen 2.364Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Han Messie
Datum:
4 december 2010
Email:
hmessielive.nl
Psychologie van mensen en dieren is hier mooi uitgelegd.
Mogen inderdaad meer mensen het voornemen van Thea delen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)