Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Onvoorwaardelijke liefde (3 minuten)

De oude vrouw zit tv te kijken als er aangebeld wordt, ze opent gedachtenloos de deur. Er staan twee mannen met bivakmutsen over hun gezicht, de één kijkt links en rechts over de balustrade, de ander geeft haar een tik met de kolf van een pistool op het hoofd en duwt haar de hal in, waar ze achterover valt op het tapijt.

De mannen lopen naar binnen en doen de deur achter zich dicht. De ene man blijft in de hal op wacht staan waar de vrouw half bewusteloos op de grond ligt. De ander beweegt zich door het huis alsof hij de weg kent en weet waar waardevolle spullen liggen. Hij is in een paar minuten terug met een gevulde schoudertas. Ze vertrekken even snel als ze gekomen zijn, de overval duurt nog geen drie minuten.

De oude dame die bij bewustzijn is, maar zich doodstil houdt, hoort aan de buitenkant van de deur een bekende stem tegen de ander fluisteren: “ik ben m’n pistool vergeten, ik heb hem op tafel gelegd om mijn handen vrij te hebben”. “We kunnen niet meer naar binnen zonder de deur te forceren, dat kost tijd en maakt lawaai en ik hoor mensen in het trappenhuis”, zegt de ander met ingehouden woede. “Maar mijn vingerafdrukken!”, vloekt de bekende stem, de ander trekt hem mee en ze lopen uiterlijk rustig weg, alsof er niets aan de hand is.

De volgende ochtend wordt de vrouw dood gevonden door de buurvrouw, die een sleutel heeft omdat ze huishoudwerk voor haar doet. De oude dame is zoals na onderzoek blijkt door onderkoeling gestorven, ze had de verwarming reeds laag gezet voor de nacht. Over haar toeren, trillend als een espenblad, belt de buurvrouw de politie die binnen tien minuten arriveert.

Er loopt een bloedspoor van de hal, naar de tafel en daar vandaan naar de keuken, waar ze gevonden is tussen poetsmiddelen die blijkbaar uit het keukenkastje gevallen is bij het zoeken van het pistool. Alle bloedvlekken zijn van het slachtoffer.

De rechercheurs begrijpen niet waarom ze het geladen pistool, waarschijnlijk van haar overleden man, in haar hand heeft en niet heeft gebruikt. Het tuig moet al weg geweest zijn toen ze het ding gepakt heeft, misschien was ze bang dat ze terug zouden komen. Dat ze het pistool zeer recent heeft gepoetst, maakt het nog raadselachtiger.

De overvallers zijn niet gepakt, haar drug verslaafde zoon staat op de begrafenis, met een uitdrukkingsloos gezicht en rode holle ogen, te kijken hoe de kist van zijn moeder in de aarde zakt. Door onderkoeling gestorven, zingt het door zijn trage hoofd, had hij een telefoontje naar een hulpdienst moeten plegen?, dan had ze geen tijd gehad de vingerafdrukken weg te vegen.

Schrijver: Custor
Inzender: Janneke Koster Baas, 13 december 2010


Geplaatst in de categorie: liefde

2.2 met 12 stemmen 949Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)