Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Julia en Romeo in Leiden

De politieagent die hen gevonden heeft, wordt nu verpleegd in een psychiatrische afdeling van een ziekenhuis. De aanblik dreef hem acuut naar een ernstige psychose en chronische depressie. Zijn vrouw herkent hem niet meer en hij herkent niemand meer. Zijn behandelend psychiater knikt geruststellend.

TV West kwam als eerste met een reportage over de Romeo en Julia van Leiden, ze lagen bloedend in elkanders armen aan de kant van een zwemvijver. Hun bloed verenigd evenals hun zielen, een hartverscheurend drama. Naast hun lichamen lagen twee lege flessen Johnny Walker black label en nader onderzoek heeft uitgewezen dat ze allebeide door een stiletto gestorven zijn, beiden hebben ze zichzelf van het leven beroofd via een forse messteek in de hartstreek. Inmiddels zijn de namen van het noodlottige liefdespaar bekend. De jongedame heet Esther Kameraad en de jongeheer heet Peter Schap, ze studeerden beiden op de Universiteit, zij studeerde Taal en Letterkunde, hij Rechten en Geschiedenis, een echte bolleboos.

Esther woonde aan de Doelengracht en ze had die ochtend gewoon volop genoten van haar stevige ontbijt, haar lange haren gekamd, de achtergebleven haren in de wc gegooid, en de contactlenzen ingedaan. Ze ging nog even bij Peter langs, voordat ze naar studie ging. Peter schudde zijn lange haren als een bronstige leeuw. Hij hield zoveel van haar gespierde, harige onderbenen, het resultaat van jarenlange balletoefeningen. Ook gleed hij graag met zijn hand door de kabouterbadkuip in haar onderrug. Hij was dol op haar zwetende okselhaar en alle strakke bollingen en holten van haar goddelijke lichaam, haar gemberthee en haar zoetgeurende zalf en bovenal haar liefdevolle, verlegen glimlach.
Zodra ze elkaar zagen, vlogen ze als herten op elkander af, begonnen eindeloos te tongzoenen en te strelen, ontdeden zich van hun kleren en bedreven de liefde, Casanova en Cleopatra verreweg overtreffend!

Later die dag kreeg Esther een vreemd briefje, waarin stond dat haar geliefde Peter verdronken was op zijn vaste zwemplek in het park. Het briefje is in haar handtas gevonden. Ze moet geschrokken naar de vijver gefietst zijn. Daar heeft ze hem uit het water gevist. Denkend dat hij dood was, dronk ze genoeg whisky om een stiletto in haar hart te steken. Vlak daarna kwam Peter tot bewustzijn, sloten water kotsend, zag zijn Esther, schreeuwde als een dodelijk gewonde leeuw en nam toen ook de whisky en de stiletto ter hand.

Het schijnt dat een oude familievete de ware toedracht van hun tragische einde is geweest, een onoplosbare geloofskwestie en gekrenkt eergevoel van kortzichtige, wraakzuchtige, haatdragende familiebanden. De gemeente overlegd momenteel met enkele beeldend kunstenaars over een gepast standbeeld als terecht eerbetoon.

Schrijver: Joanan Rutgers, 26 januari 2011


Geplaatst in de categorie: liefde

5.0 met 1 stemmen 124Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)