Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Ellen en JanWillem

Het gaat om de binnenkant, niet om de buitenkant huichelde mijn buurjongen JanWillem die behandeld werd voor smetvrees en m’n meisje Ellen had afgepikt; ze is zo mooi van binnen en daar gaat het om bij de mens, schmiert de ethicus.

Na wat gebedel bij een kennis die medicijnen studeert krijg ik een envelop met foto’s genomen tijdens anatomische lessen. Ik stel met zorg een collectie samen waarin het lichaam praktisch binnenste buiten gekeerd wordt. Ik leg JanWillem de foto’s voor en maak hem wijs dat het foto’s van Ellens inwendige zijn, gemaakt tijdens een kijkoperatie. Ik heb goed gegokt, hij ontwijkt haar en de relatie loopt stuk en zo krijg ik Ellen terug. Hij begrijpt al gauw, als hij van z’n vrees af is en medicijnen studeert, dat hij door mij gemanipuleerd is, maar het is te laat, Ellen krijgt hij niet terug.

Lang daarna kom ik in het ziekenhuis voor een bypass operatie. "Ik kom je de hartchirurg voorstellen die je morgen gaat opereren", zegt de zuster. “Hoe is het met jou en Ellen” klinkt een bekende stem, het is JanWillem. Die nacht droom ik dat ik op een boerenkar zit, voortgetrokken door twee paarden, de één heeft het hoofd van Ellen de ander die van JanWillem. Ze hinniken samen Oudhollandse liedjes. De kar ratelt over de keien naar de guillotine, waar de beul ook al een kloon van JanWillem is en onderaan de guillotine staat Ellen, ze tilt een korf vol stro omhoog en schreeuwt naar mij, “ga er voor en in de mand vallen anders krijg je hoofdpijn”. De beul grijnst en trekt aan het touwtje.

Ik word wakker door de zuster die aan het touwtje het gordijn opentrekt, “ga er voor”, zeg ze, "hou je hoofd erbij”. “Komt in orde”, zeg ik, “ik heb het ergste al gehad”.

Schrijver: Custor
Inzender: Janneke Koster Baas, 3 februari 2011


Geplaatst in de categorie: humor

3.3 met 3 stemmen 229Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Han Messie
Datum:
4 februari 2011
Email:
hmessielive.nl
Zonderlinge dromen, die warempel betekenis lijken te hebben. De fopperij aan het begin van het verhaal is heel mooi van opzet.
Gelukkig dat de ik-figuur niet meer zo tegen zijn aanstaande operatie opziet, omdat die bange droom zo veel erger was.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)