Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Exodusje

Tijdens het folderen van SP-krantjes zo vlak voor de verkiezingen hield een jongeman zonder tanden mij staande en gaf mij zijn krantje terug.
“Ik moet die politieke shitzooi niet.”
“Oh.”
“Je moet me dat niet meer in de bus gooien.”
“Heb je dan geen sticker van nee/nee, want dan krijg je niks.”
Dat was niet het geval en hij wees naar een paar duplexwoningen aan de overkant van de straat: “Daar woon ik.”
“Maar als je geen sticker hebt, kan ik dat niet onthouden hoor.”
“Gekonkel en gelul is wat ze doen, maar wat ik wel moet is de PVV, die Wilders heeft een punt.“ Vervolgens wees hij naar een paar eengezinswoningen: “En daar woont een pedofiel, die kan ik wel wat.”
Ja dat snap ik wel!

Tegenover mij stond een agressieve jongeman die meteen en direct vrede en gerechtigheid opeiste. En die de zaken zelf, lekker strak door de bocht, ook wel eens letterlijk ter hand nam.

Dus lekker strak door de bocht vertelde ik hem: “Weet je, ik breng deze krantjes wel rond, maar ik heb maar één partij waarin ik écht geloof, en dat is de partij van G’d, die rekent helemaal af met al die slechteriken. Hij gooit ze allemaal in de hel, want hitlers en incestplegers kunnen we toch niet hebben in een Koninkrijk van Vrede en Gerechtigheid? Tenzij ze veranderen natuurlijk.”

Zijn gezicht lichtte op. En toen ik vertelde over het Koninkrijk, de nieuwe wereld, de enige Politieke Leider die regeren kan, schudde hij verwonderd zijn magere hoofd en vertelde hij dat hij aan de drugs was geweest. Ja, harddrugs en alcohol. Daar was hij helemaal van af omdat hij een kracht voelde die hem hielp en die kracht was van G’d, dat wist hij zeker. Hij was nu nog aan de wiet, maar daarmee zou hij ook stoppen, dat wist hij ook zeker. Zonder hulpverleners, hij kon het wel alleen. En zo vertelde ik hem dat hij in Jezus´ Naam kon bidden. Dat is de kortste Weg. Ik had het zelf ook gedaan.

“Waarom is de Bijbel zo moeilijk? Ik snap niets van die oude taal!”
Hij klonk oprecht verontwaardigd: waarom in hemelsnaam moeilijk doen als het makkelijk moet kunnen!
“Je hebt ook makkelijke vertalingen tegenwoordig hoor.“
Dat zal dan wel, vertelde zijn gezicht alsof alle bijbels van de wereld om zijn oren klapperden.

Dat hij van de alcohol en de drugs af was, dat hij ook nog van de wiet af komt, is misschien het voorwerk van G‘d. Maar ook zonder G’d kun je van verslavingen af komen. Als mensen aan de grote schoonmaak zijn, is de kans groot dat Hij zijn komst heeft gemeld. Want bij dit alles is maar één ding van belang: dat zijn naam geschreven staat in het Boek van G’d, want van een joint hangt het eeuwige leven niet af. Wie weet is er goede tabak in het Koninkrijk, goede wijn is er zeker. Haat, losbandigheid, leugens, hoogmoed en arrogantie in je hart, dat is de zonde. Anders zou iedere keurige burger gered zijn: O G’d, dank U dat ik niet ben als die drugsverslaafde hier naast me. Eerst mag je beseffen dan je een zondaar bent. Verrekte lastig in deze tijd, moet ik zeggen. Zou Hij nog geloof vinden op aarde als Hij komt?

“Ik woon daar.” wees hij nog eens: “Bij die deur.”
Hij beschreef zijn deur. Ik zag een felgekleurde deur die me al opgevallen was.
“O, die deur kan ik wel onthouden, maar in deze dagen zul je wel meer politieke partijen op je deurmat vinden.”
“Ik zal op mijn deur schrijven: Geen politiek!”
En hij zei: “Maar jij mag me wél álles over kerk en G’d in de bus gooien.”


Mazzeltov.

Schrijver: Qieneke Elzenhout, 17 februari 2011


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.2 met 11 stemmen 199Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Gerard Lobetrotter
Datum:
20 februari 2011
Ik ben niet helemaal thuis in de Nederlandse politiek, maar lees herkenbare toestanden. Mooi gebracht, overigens. Het verhaal verveelt geen seconde !

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)