Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

RELATIEPROBLEMEN

Zeer geachte dokter Zielknijper,

Er heeft zich in mijn leven een uiterst verwarrende toestand voorgedaan, waardoor ik psychisch nogal in de problemen ben geraakt. Ik wil een en ander graag aan u voorleggen in de hoop dat u mij de helpende hand kunt bieden om met mijn situatie in het reine te komen.

Het volgende heeft zich voorgedaan..
Mijn vader en ik woonden samen en we bezaten een radio en een T.V. Mijn vader was al enige tijd weduwnaar en ik was zelf nog altijd ongehuwd.
Beneden ons woonden een nog redelijk jeugdige weduwe met haar dochter. Beiden waren, mag ik wel zeggen, het aanzien waard. Aangezien zij geen radio en ook geen T.V. bezaten, kwamen zij geregeld bij ons op bezoek om bij ons te luisteren of te kijken. Heel gezellig allemaal, maar ja, hoe gaat dat? Ik raakte verliefd op de weduwe en zij op mij, hetgeen ertoe heeft geleid dat wij na verloop van tijd met elkaar zijn getrouwd. Niet lang daarna werden mijn vader en de dochter van mijn vrouw ook op elkaar verliefd. En u begrijpt het al, dat leidde ertoe dat mijn vader en zij ook met elkaar in het huwelijk traden.

En daarmee, dokter, is de ellende begonnen. Want aangezien mijn vader de dochter van mijn vrouw trouwde, die als zodanig intussen dus ook mijn dochter was geworden, is mijn dochter nu ook mijn moeder. Maar ik ben tegelijkertijd haar vader, omdat ik met haar moeder getrouwd ben. Verder werd mijn vader door zijn huwelijk met de dochter van mijn vrouw vanzelfsprekend de schoonzoon van mijn vrouw. Maar dan ben ik dus zijn schoonvader, aangezien ik nu eenmaal de man ben van zijn schoonmoeder.

Maar het wordt nog erger, dokter. Mijn vrouw en ik kregen namelijk inmiddels een zoon en die is nu dus als zoon van mijn vrouw tevens de broer van mijn moeder, die immers de vrouw van mijn vader is. Mijn zoon is dus tevens mijn oom en hij is behalve kleinzoon van mijn vader, ook diens zwager omdat hij de broer van diens vrouw is.
En alsof dat nog steeds niet erg genoeg is, dokter, kreeg onlangs de jonge vrouw van mijn vader een dochter. Dat meisje is dus mijn zuster, maar ook mijn kleindochter omdat het een kind is van de dochter van mijn vrouw. En aangezien de vrouw van mijn vader als dochter van mijn vrouw ook mijn dochter is, is mijn zoon als broer van mijn dochter de oom van haar pas geboren dochter.

Om het nog even te verduidelijken. Mijn vrouw is de grootmoeder van de dochter van mijn vader, want die dochter is immers ook een kind van de dochter van mijn vrouw met wie mijn vader getrouwd is. Maar als mijn vrouw haar grootmoeder is, ben ik haar grootvader. Maar aangezien de grootvader van mijn zuster noodzakelijkerwijs ook mijn grootvader is, ben ik dus mijn eigen grootvader!

Kunt u nu begrijpen waarom ik in de war ben? Wanneer kunt u met de therapie beginnen?

Hoogachtend,

Thijs Tobber

Schrijver: Thijs Tobber
Inzender: H.P. Winkelman, 8 augustus 2011


Geplaatst in de categorie: huwelijk

3.0 met 1 stemmen 215Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Han Messie
Datum:
9 augustus 2011
Email:
hmessielive.nl
Levendige beschrijving hoe door wonderlijke relaties iemand helemaal met zichzelf in de war kan raken.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)