Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Nederland in 2015

Op een zekere dag in 2011 viel ik in slaap en ik zag een boze heks die met de spoel van haar spinnewiel mij in de vinger prikte. Daardoor kreeg ik de slaapziekte en ik werd pas wakker in 2015.
Het was herfst en ik was benieuwd hoe mijn straatje er nu bijlag.
Ik begaf me naar mijn grote Nederlandse raam net een prostitueeraam maar dat zijn we in Nederland gewend.
En weldra zag ik over de straat in mijn vogelaarwijk het Nederlandse leger marcheren. Wat raar en overdreven dacht ik.
Honderden mannen met een machinegeweer in de aanslag marcheerden door mijn straat.En wat mij verder opviel was de in grote drommen opgekomen toeschouwers aan de kant van de straat op de stoep die geestdriftig de legerparades verwelkomden.
De mevrouw met nogal een hoog kapsel op de stoep achter mijn raam scandeerde leuzen.
Ze was dolblij dat het leger eindelijk present was in Nederland en de handschoen opnam tegen de verhuftering van de maatschappij.

En de duizenden toeschouwers applaudisseerden heel fanatiek voor het leger aangevuld door tanks en vrachtauto's van het merk Daf met daarachter grote raketten op wielen met bloedrode neuzen.
De Hollanders vonden het prachtig. Ik heb nog nooit zo Nederlanders fanatiek horen applaudisseren als voor het Nederlandse leger in 2015 in mijn wijk en overal in de Nederlandse steden.

Ik was enigszins bezorgd over de toestand van Nederland en de zeer grimmige sfeer in mijn wijk en belde daarom aan bij mijn buurvrouw om tekst en uitleg te krijgen over Nederland in 2015.
Ach zei ze schouderophalend, de Nederlandse burger wil weer zoals het hoort,de militairen aan de macht, tucht, orde en veiligheid, geen lapzwansers en geen plakken stuf meer.
En vroeg ik aan haar, hoe is het gesteld met de vaderlandse economie.
Nu die is compleet ingestort, zei ze. Daar is geen banaan meer van over.
Alle uitkeringen zijn verdwenen. En er zijn drie miljoen werkelozen en die leven van de soepuitdeling. Op rantsoen gezet zoals het hoort!
Om soep met andijvie erin te krijgen moeten de werkelozen autosnelwegen bouwen, in het leger, en uh dijken bouwen tegen hoog water, en met een hesje met daarop de tekst:,Ik ben geen luie neet onkruid wieden in het plantsoen, nu ja zieke mensen hoeven het niet, die moeten sokken wassen van bejaarden in de ziekenhuizen.

Ik was inmiddels bang geworden en trok mij terug in mijn portiekje en staarde maar wat warrig naar mijn muur. Mijn troetelhondje ging bij mij op schoot zitten. Opeens zag ik tot mijn schrik en beven een ellipsvormig oog in mijn muur.
Ik liep er naar toe om het beter te bekijken en toen ontdekte ik dat het gemeentebestuur een elektronisch oog in mijn muur gemetseld had om mij dag en nacht te bekijken. Het oog maakte zoemende geluidjes en maakte constante opnames van mij.
Ik ging meteen weer naar de buurvrouw toe om tekst en uitleg te vragen over dat oog.
,Ach zei de buurvrouw, vorig jaar in 2014 hebben gemeenteambtenaren in elk huurhuis een elektronisch oog gemetseld in de muur van de woonkamer om je in de gaten te houden, dat kunnen ze via een ondergrondse bunker onder het gemeentehuis waar de videobeelden samen komen die ze bij ieder in huis maken dag en nacht.

Je mag geen huisdier meer hebben in je eigen huis, ook mag je niet met een plant aankomen in je huis. Ik wil dat nare elektronische oog uit de muur krabben, gilde ik.
Is niet mogelijk want dan wordt het expres gloeiend heet zodat het je levend verbrandt, zei ze.
Je mag nog wel kool eten. Ja kool eten mag je nog wel in je eigen huis!

En hoe zien de ziekenhuizen in Nederland er anno 2015, nu dus uit mevrouw?
Vol met bacillen!
Er is nog maar een tandarts in Nederland en die is zo moe van al dat trekken en boren dat hij alleen nog maar aspirientjes uitdeelt.
En buiten vecht het kaas- en broodvolk elkaar de tent uit.
NEC is trouwens kampioen van Nederland geworden, gelukkig met een plastic bal.

Voor hangjongeren zijn er hangregels gekomen.
Je mag met petje op geen biertje buiten drinken maar wel een glas melk.
Oh gelukkig dacht ik.
Maar als je met een hoedje op buiten hangt mag je een glaasje cognac of wijntje drinken.
Ik ging maar weer terug naar mijn huisje en het werd inmiddels nacht.
De legerparades waren nog maar net voorbij of ik zag al hordes politieagenten door de straat paraderen met aan elke hand een riem met een vechthond.

Het was het anti plakken stuf politiekorps nu in 2015 in elke woonwijk actief, ook in de mijne.
Om twee uur in de nacht werd ik ook uit bed gebeld door twaalf agenten van de antiplakken stufkorps en bevolen mij mijn pak zout en pak suiker en fles maggi en schoenen af te geven om door hun politiehonden te worden doorzocht op mogelijke stuf.Die honden werden zeer fanatiek en snuffelden en likten aan de zout en met hun voorpoten krabden ze al mijn etenswaren open om vervolgens te snuffelen,en de hele buurt werd er wakker van op mogelijk een halve gram stiekem verborgen stuf. Vooral in mijn pak zout van Jozo was de neus van een politievechthond wel erg lang mee bezig. Ik vond het zielig voor de arme hond en maakte zijn neus weer schoon met een watje met water.

Ik ben een lief schepsel en heb geen stuf. Ik zei de honden goedendag en de politie van de antistufplakkenbrigade meldde mij dat over twee dagen mijn bed en mijn matras vakkundig zou worden opengemaakt en doorgenuffeld werden op stuf.
Ik maakte hen duidelijk dat ik geen stuf heb maar dat geloofden ze niet zomaar zeiden ze. Mijn kamillethee moest ik nog wel even inleveren want dat stond in 2015 op de lijst van verboden verdovende middelen.Nou ja ik kreeg daar nog twee weken gevangenis voor.
Rare wereld leven we in he?

Schrijver: cornil, 5 september 2011


Geplaatst in de categorie: rampen

3.7 met 3 stemmen 226Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
An
Datum:
6 september 2011
Email:
an.terlouwcasema.nl
Cornil, graag gelezen en wat een fantasie, ik zal maar niet opperen dat we misschien die kant nog wel eens op zouden kunnen gaan? Maar dan: dat zou wat zijn...Maak je er nog een vervolg op?
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
6 september 2011
Je hebt hiermee bewezen dat je de Nederlandse Aldous Huxley bent en dat we maar alert mogen blijven voor de machtsbeluste, tirannieke, stompzinnige systemen, die louter schade aanrichten, natuurlijke waarheden de grond inboren uit onkunde en primitieve agressie.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)