Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Het stadhuis.

Ik kwam laatst bij mijn stadhuis. In de volksmond het paleis van Ceaucescu geheten. Een tour de France in Frankrijk houden is niet meer nodig want ons stadhuis heeft zo grote draconische verhoudingen dat de fietsers wel even hierin zoet zijn. Het kostenplaatje voor het stadhuis in ons provinciestadje bedraagt zo een slordige veertig miljoen euro.

Bouwvakkers hebben soms niet veel te doen dus we verzinnen wel iets voor hen. Nu dus dit stadhuis met honderd balzalen ongebruikt en honderdtachtig martelkamertjes waar nimmer een lichtje brandt want ook al weer: Ongebruikt voor immer.

Marmer in overvloed. En ook veel plastic planten in veel te dure designpotten met de duurste thermometers.
De ingang is bezaaid met verbodsbordjes. Er mag niemand binnenkomen met een hond. Op een zo een verbodssticker staat een angstige hond zittend op zijn hurken in een rode verbodscirkel! Neem nimmer een hondje mee want al bij de voordeur hangt de kgb videocamera. Die Camera is nogal zeer aanwezig.

Ook een baby met een ijsco staat op zo een verbodscirkel, ook een baby likkend aan een ijsco is een niet gewenst persoon. Ook hier draait een speciale camera voor, zowel overdag op openingstijden als in de nachturen met de nieuwste nachtbewakingscamera.

Ook is er een groot verkeersdriehoek te bezichtigen op de draaideur van ons stadhuis met daarop afgebeeld een zak patat. De mayonaise is ook te zien als helemaal foute klodders. Een agent is ingehuurd om kinderen met zakken patat weg te jagen.

En dan hangen er ook bordjes omrand met rode plantaardige lippenstift met een man erop die zijn huisvis meeneemt in een plastic zak gevuld met water. Dat moet wel want gemeentehuisambtenaren klaagden over wateroverlast van het geschud met een plastic zak waarin een huisvis zwom van een tweetal mannen die een goudvis en een zeebaars in een plastic zak wel met genoeg zuurstofgaatjes erin gevuld met water het stadhuis binnenwaggelden met een zak die iets water morste over de marmeren vloer gelegd door een modehuis uit Milaan.

Een man met een buggie met een blazende en toeterende baby erin is ook fout en dat staat weer op een nieuwe sticker met een man met een buggy op de rug met een blazende of toeterende baby van onder de vier jaar.
De boete op dit vergrijp bedraagt 294 Euro zonder aftrek van onroerendgoedbelasting wel met aftrek van hypotheekrente tot en met een maximale hoogte van 25 euro uitgezonderd voor hondenbezitters behalve zij die elke behoefte van zijn of haar hond in de openbare ruimte binnen de erfgrenzen van de gemeente met eigen door de gemeente gratis geleverde milieuschep opruimen zonder hulp van de ggz in valuta of natura.

Hondjes mogen het stadhuis nimmer in omdat zij kunnen blaffen en de gemeentesecretaris een mogelijke posttraumatische stress of blijvende doofheid kunnen bezorgen bovendien kunnen ze uitwerpselen nalaten op de marmeren vloer gelegd door een gerenommeerd modehuis uit Milaan.

Merkwaardig want de vloer is toch omdat ze slechts van kale stenen is, glad en onbehaard toch reinigbaar door dweil, water en zeep?
Op die vraag werd ik meteen door de dienstdoende ambtenaar het stadhuis uitgegooid.

Ik stond weer buiten waar de vogeltjes fluiten.
Een nare vrouw plakte geestdriftig weer een verzameling nieuwe verkeers- en verbodsbordjes op de draaideur naar het gemeentehuis.
Een verbod op mensen met zichtbare Godsdienstige versierselen,een verbod op weigerambtenaren, een verbod op samenscholing vanaf drie personen onder de achttien jaar, een verbod op gebeden doen binnen het stadhuis, een hier is het geen kerk aub sticker rood omrand.

Liefdeloos allemaal.
De dictatuur van de mode, wie tegen de mode is is tegen Nederland.
Ik ben niet voor de mode.

Terug naar God.
Dat is het gebod.

Schrijver: cornil, 24 november 2011


Geplaatst in de categorie: discriminatie

1.3 met 3 stemmen 390Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
harrem
Datum:
25 november 2011
Ik denk dat "de marmeren vloer gelegd door een gerenommeerd modehuis uit Milaan" er per ongeluk twee keer in is terecht gekomen.

Maar afgezien van mijn muggenzifterij: wat een geweldige parodie op verwaten machthebbers. En dat op de juiste ironische toon. Leuk leesvoer.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)