Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

De verkeerde dader

Kees Slager wandelt verslagen door de F.A. Molijnlaan richting zijn stacaravan op het kampeerterrein 'De Witte Wieven' in Nunspeet. 'Hier sjokte eens de schrijver Nescio', mijmert hij, 'misschien loop ik nu wel door zijn schaduw!'. Via de lange Eperweg bereikt hij zijn schamele onderkomen, waar hij pertinent woont, wat men oogluikend toelaat, zolang er maar betaald wordt. Hij geniet van zijn vrijheid tussen de groene bomen en de vrolijk fluitende vogels, maar hij haat zijn gebrek aan geld, wat al maanden voortduurt, sinds zijn ontslag bij een benzinepomp even voor Harderwijk. Hij loopt het uitzendbureau plat, maar hij krijgt steeds nul op zijn rekest. Het enige wat er wel vaak aan vastzit, is een gratis kopje koffie van de sexy medewerkster met de heerlijkste billen in haar strakke minirokje. Meestal geniet hij daarna van een Vietnamese loempia met hete saus, hij aast op de afgeprijsde voedingswaren in de Hema en in de bibliotheek neust hij de kranten door. Als hij genoeg geld voor een haring heeft, dan neemt hij die, omdat hij het lekker vindt en het buitengewoon voedzaam is. Zijn laptop van Apple werkt nog prima, al weet hij niet goed meer wat hij ermee moet en kan hij zijn internetabonnement nauwelijks nog betalen. Moe van de wandeltocht ploft hij op zijn bed neer en hij dommelt twee uur naar de sterren. Ontwakend puft hij van de hitte, want de zomerzon maakt van zijn caravan een broeikas, dus besluit hij om lekker te gaan zwemmen in de Zandenplas. Zeker nadat zijn laptop ineens ontploft.

Het is heerlijk koel in de schaduw van de dennenbomen en aan de rand van het diepste gedeelte van de Zandenplas. Als er niemand in de buurt te zien is, zwemt hij het liefste zonder zwembroek, lekker naturel en met de spanning, dat een wilde vis zijn afgekoelde garnaal eraf bijt. Hij heeft een zak winegums bij zich en een pakje Javaanse Jongens vermengd met groene kruimeltjes. Na een blikje Red Bull zwemt hij als een getrainde atleet de borstslag. De zon bruint ondertussen zijn natte gelaat en hij hijgt diep en bezorgd over zijn leefsituatie. Even later ligt hij prinsheerlijk langs de kant van de zwemplas.

Wilma Stekeblind wandelt haar dagelijkse wandelroute door het bos, terwijl haar digitale fototoestel om haar nek bungelt, gereed om unieke natuurfenomenen te kieken. Ze eet uit een zak borrelnootjes en ze lurkt uit een literfles Pepsi Cola. Haar dikke hangborsten hangen als verslagen kwallen op het droge strand van haar vette Michelin-banden. Ze knijpt er ongegeneerd wat in, omdat ze dat even spannend vindt als gluren naar de bobbels in zomerse zwembroeken. Ineens schrikt ze zich rot, want midden op het wandelpad staat ineens een onverzorgde man van in de vijftig, die zijn broek omlaag heeft en met zijn slurf staat te wuiven. 'Wat moet ik doen!', denkt ze in paniek, 'met mijn handje terugwuiven?'. Ze belt direct 112 en ze alarmeert de plaatselijke politie. Dat ziet de potloodventer en hij stormt woedend op haar af. Ze begint heel hard te gillen. Kees schrikt ervan en komt in snelle beweging. De boze potloodventer knijpt de keel van Wilma dicht en hij verkracht haar als een dolle hond.

De politiemannen zijn druk bezig met het spannen van hun rood-witte, plastic lijnen en hun opgeroepen collega's uit Harderwijk kammen met wild blaffende politiehonden de omliggende bossen uit. Inmiddels komt Kees zonder zwembroek op de plaats van delict aanzetten en de aanwezige politiemensen slaan hem direct in de boeien. Door de wiet is zijn jongeheer knalrecht gaan staan, wat hem zeer verdacht maakt. Omdat hij de grootste verdachte is, blijft hij maandenlang in de gevangenis zitten. Hij weet dat hij onschuldig is, maar hij laat zich het gratis onderkomen en het voedsel goed smaken.

Bij een bezoek van een maatschappelijk werkster aan de aan lager wal geraakte bewoner van het Ronde Huis, te zien vanaf het spoor, verraadt de perverse baron zichzelf en nadat hij de werkster pardoes in haar stevige borsten knijpt, is de maat voor haar vol en geeft ze hem niet lang daarna aan bij de politie.

Kees kreeg een schadevergoeding van 25.000 euro en een nieuwe baan als verkoper bij de Hema in Nunspeet. Hij kreeg binnen een mum van tijd een riante huurwoning en in de pauzes kun je hem met een blikje bier op de stoep voor de Hervormde Kerk vinden. Z'n joints smaken hem nu veel beter.

Schrijver: Joanan Rutgers, 6 juni 2012


Geplaatst in de categorie: misdaad

3.5 met 6 stemmen 145Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)